Kratka zgodovina vinila

Kako je glasbeni format, ki je v osemdesetih upadal, nenadoma postal ena najbolj priljubljenih oblik poslušanja v 21. stoletju? 

Pogled nazaj na posneto glasbo
Eden najzgodnejših izumov za predvajanje posnete glasbe je bil leta 1877 s Thomasom Edisonom in fonografom – napravo, ki se uporablja za snemanje zvoka z vrtečimi se valji. Šele leta 1888 je nemško-ameriški izumitelj Emile Berliner izšel z gramofonom. Gramofon je predvajal glasbo z uporabo diskov Berliner, katerih premer je bil pet do sedem centimetrov in je podvojil zmogljivost v primerjavi z Edisonovim cilindro..

Preberi več

NAD je predstavil ojačevalnik C 389 HybridDigital DAC

NAD Electronics, zelo cenjen proizvajalec visoko zmogljivih avdio/video komponent, je danes objavil ojačevalec C 389 HybridDigital DAC, popoln temelj za avdiofilski stereo sistem, ki združuje izjemno kakovost zvoka s prilagodljivostjo in dolgoročno vrednostjo, ki jo ponuja NAD-ova najnovejša platforma za modularne konstrukcije, MDC2.

NAD C389 bo v maloprodaji na voljo v začetku poletja 2022.

Z NADovim preizkušenim dizajnom ojačevalca HybridDigital UcD in enakim ESS Sabre DAC, ki se uporablja v vrhunskih ojačevalnikih serije Masters, je bil C 389 zasnovan tako, da zag..

Preberi več

Axpona 2022

Po dveletnem premoru NAD Electronics z veseljem sporoča, da se bodo vrnili na Axpona Expo v Schaumburgu, IL. od 22. do 24. aprila. Sodelujoči udeleženci bodo lahko izkusili najnovejše zvočne posnetke, vključno s predstavitvami poslušalnic, seminarji, pogovori in glasbenimi nastopi. NAD Electronics je ponovno ponosen, da sponzorira Masterclass Theatre, kjer bo vznemirljiva skupina zvočnikov predstavila poglobljene potopitve v nekatere najbolj zanimive tehnologije in ideje v visokozvestem potrošniškem zvoku danes. Pridružite se predstavnikom MQA, DALI Loudspeakers, IsoAcoustics, Bluesound in ..

Preberi več

Skrivnosti NAD C700

Pretočni ojačevalec C 700 BluOS prevzame strokovno znanje NAD Electronics na področju integriranih ojačevalnikov in dodaja brezžični BluOS za zmogljivosti pretakanja v več sobah. Ta streamer je zasnovan kot visoko zmogljiva glasbena rešitev z visoko vrednostjo "samo dodaj zvočnike" za sodobno dobo pretakanja. Tukaj je nekaj podrobnosti za njegovo zasnovo:

Ojačevalni del C 700 izvaja HybridDigital UcD ojačanje, ki zagotavlja neverjetno obremenilno nespremenljivo moč z izjemno nizkim popačenjem in šumom v slišnem območju. Izhod UcD zagotavlja neprekinjeno 2 x 80 vatov in več kot 2 x 120..

Preberi več

Značke : NAD C700 BluOS

NAD C 700 je prejel nagrado za izjemen izdelek s strani Hi-Fi News

NAD ostaja ključni partner BluOS in C 700 je njegov najbolj poenostavljen, cenovno ugoden in prilagodljiv vse-v-enem omrežni predvajalnik/ojačevalnik doslej.

S svojo najnovejšo hi-fi rešitvijo »samo dodaj zvočnike« so nameni kanadskega proizvajalca NAD kristalno jasni. Vzemite obliko in funkcionalnost njegovega večkrat nagrajenega Masters M10 BluOS integriranega ojačevalnika [HFN Jun '19], vendar ponovno premislite o specifikaciji, da bi skoraj prepolovili izklicno ceno. To ni presenetljiva poteza – C 700 je s 1299 £ 'mainstream' sistem vse-v-enem, za katerega se je želelo izdelati.

Preberi več

Značke : NAD C700 BluOS

Kako se hibridni digitalni DAC ojačevalec C 399 loči od svojih konkurentov

Ojačevalec NAD C 399 prinaša novo raven glasbene in tehnične zmogljivosti v serijo NAD Classic s tehnologijo, ki izvira iz častitljive serije NAD Masters. Ne samo, da C 399 razširja NADov dolgoletni ugled za odličnost ojačevalnika, ampak ima ceno, ki nasprotuje njegovi zmogljivosti. Poleg tega C 399 dosega nove ravni prilagodljivosti in enostavne uporabe.

Povežite kateri koli analogni ali digitalni vir

C 399 lahko reproducira analogni ali digitalni vir z natančnim uprizoritvijo zvoka in stopnjo prefinjenosti, ki je netipična za ojačevalnik serije Classic. Analogni del pre..

Preberi več

NAD C399 - novi paradni konj serije NAD Classic

S svojim najnovejšim modelom sodobnega integriranega ojačevalca, ojačevalcem C399, ki združuje sodoben DA pretvornik (DAC) in zmogljivosti omrežnega pretakanja, je priznani kanadski proizvajalec vrhunske HiFi avdio opreme NAD dvignil zmogljivost in prepoznavno dolgoročno vrednost svojih izdelkov na še višjo raven. Za dostavo kar 250 vatov kakovostne moči na kanal v NAD C399 je zadolžen zaščiten ojačevalnik »HybridDigital nCore«, medtem ko je vezje Ess Sabre 32 bit / 384 kHz ES902..

Preberi več

NAD je predstavil nov hibridni digitalni stereo ojačevalnik M23

Hibridni digitalni stereo ojačevalec M23 temelji na tehnologiji ojačevanja Purifi Eigentakt, ki je bila prvič predstavljena v priznanem ojačevalcu M33 BluOS Streaming DAC-a, desetletna inovacija ojačevanja, ki bo v prihodnjih letih določala vrhunec moči in zmogljivosti v kategoriji. Eigentakt, ki nadaljuje dolgoletno tradicijo NAD pri prepoznavanju in razvoju najsodobnejše tehnologije ojačevanja, skoraj odpravlja harmonsko in intermodulacijsko popačenje ter šum, medtem ko la..

Preberi več

Izdelki leta 2021 po izboru SoundStage!

Nagrajeni izdelki za leto 2021 so bili izbrani med izdelki, ki so prejeli priznanje Reviewers’ Choice, ko so bili pregledani v tem koledarskem letu na enem od naših spletnih mest: SoundStage! Access, SoundStage! Hi-Fi, SoundStage! Simplifi, SoundStage! Solo, SoundStage! Ultra, or SoundStage! Xperience.

Izdelki so nagrajeni v treh kategorijah nagrad: individualne nagrade, izjemna uspešnost in izjemna vrednost., pričemer za kategorijo Individual Awards obstajajo štiri podkategorije za leto 2021: Dvorana slavnih, Pionirski oblikovalski dosežki, Inovacije v oblikovanju ter Estetika in..

Preberi več

Značke : soundstage! kef nad

NAD C658 BluOS Streaming DAC

NAD C 658 je takšna stereo komponenta, ki naenkrat spremeni predsodke in odpira nove možnosti za reprodukcijo zvoka. Še nikoli namreč ni bilo komponente, ki bi ponujala tako bogato paleto tako nove kot tudi preizkušene tehnologije. 

NAD C658 BluOS Streaming DAC v naši ponudbi!

Način distribucije in uživanja glasbe se še naprej razvija od fizičnih medijev k pretakanju. Prav tako se je glasba oddaljila od analognega k digitalnemu. NAD C 658 je vključil te temeljne resnice, da bi ustvaril popolnoma nov tip komponente, ..

Preberi več

Značke : NAD BluOS DAC

Kaj je potrebno za hi-fi sistem - vodič za začetnike

Sestavljate svoj prvi hi-fi sistem? Tukaj je vse, kar boste morali vključiti v svoj prvi visokokakovostni zvočni sistem.
Nekoliko ste že razmišljali o vlaganju v kakovostno avdio opremo. Prebrali ste številne raziskave razvoja tehnologij, premleli različne možnosti in prišli do zaključka - investirali boste v kompleten hi-fi sistem. Najprej ... čestitam, dobrodošli v svet visoke kakovosti!

Pomembna prednost, ki jo ima hi-fi sistem pred drugimi visokokakovostnimi zvočnimi opcijami je, da ga lahko sest..

Preberi več

HI-FI World prosodil 5 zvezdic

V februarski izdaji Hi-Fi World je ocenjevalec Jon Myles o NAD izdelkih M12 (Digital Preamp DAC) in M22 (Stereo Power Amplifier) zapisal: "Težko se bo našel kdo, ki ne bo navdušen nad celotno uspešnostjo te kombinacije."

NAD M12 je mnogo več od klasičnega audiofilskega predojačevalca. Z uporabo nekaterih najnaprednejših tehnologij v audio industriji utrjuje predojačevalske funkcije in sodoben DA pretvornik (DAC). Priznano in kvalitetno lastno DirectDigital™ procesiranje je zadolženo za zelo točno in natančno 24-bitno obdelavo audio signala v realnem času ter poslati na izhodno stopnjo..

Preberi več