Cambridge Audio predstavlja glasbeni sistem EVO

S Cambridge Audio EVO 75 glasbenim sistemom smo vašo avdio preteklost in sedanjost prinesli v prihodnost. Z izjemnim ojačevalnikom Hypex NCore Class D in Cambridge Audio vodilno platformo za pretakanje glasbe StreamMagic v napravi je vse, kar morate storiti, da dodate zvočnike, da boste uživali v vrhunski kakovosti zvoka visoke ločljivosti iz elegantnega, diskretnega ohišja.

Cambridge Audio je že več kot 50 let v ospredju britanske avdio inovacije, Evo pa predstavlja evolucijo v hi-fi-ju: vse-v-enem pr..

Preberite več

Cambridge Audijo CX serija 2

Pet let od izdaje CX serije, je Cambridge Audio posodobil celotno serijo in predstavil novo serijo CX 2.


Prva modela nove serije CX 2 sta prenovljena integrirana ojačevalnika CXA61 in CXA81. Oba sta bila izbrana za najboljši ojačevalnik leta 2019 s strani revije What Hi-Fi? v svojih kategorijah. (Več informacij >>) Od zunaj ni opaziti bistvenih sprememb razen v barvi, v notranjosti pa so nadgradili večino komponent na signalni poti, dodali večje kondenzatorje, dodali boljši DAC in izboljšali USB vhod. Nova serija prihaja z integriranim Aptx Bluetooth HD sprejemnikom, digitalnimi in analognimi vhodi, izhod za predojačevalnik, nizkotonski zvočnik in 3,5mm AUX izho..

Preberite več

AX SERIJA CAMBRIDGE AUDIO

Komponente Cambridge Audio serije AX so oblikovane na podlagi nagrajenih izdelkov iz serij Edge in CX in združujejo visoko kakovost in izjemno razmerje med ceno in zmogljivostjo. AX serija je zamenjava za popularno serijo Topaz.

Vsakemu ljubitelju glasbe ponujajo resničen zvok in omogočajo veliko zabave:

Preberite več

Kaj je potrebno za hi-fi sistem - vodič za začetnike

Sestavljate svoj prvi hi-fi sistem? Tukaj je vse, kar boste morali vključiti v svoj prvi visokokakovostni zvočni sistem.
Nekoliko ste že razmišljali o vlaganju v kakovostno avdio opremo. Prebrali ste številne raziskave razvoja tehnologij, premleli različne možnosti in prišli do zaključka - investirali boste v kompleten hi-fi sistem. Najprej ... čestitam, dobrodošli v svet visoke kakovosti!

Pomembna prednost, ki jo ima hi-fi sistem pred drugimi visokokakovostnimi zvočnimi opcijami je, da ga lahko sestavite tako, da bo zadostil tistim pogojem, ki jih sami določite. Vsaka enota, ki jo vključite v svoj sistem, ima določeno nalogo, ki jo opravlja dobro in rezultat je odličen zvok. Tukaj so hifi ..

Preberite več

Great British Sound - zgodovina

Odkar smo leta 1968 na tržišče uvedli našo ikono Cambridge Audio ojačevalec P40, imamo jasen cilj: izdelovati avdio naprave, ki proizvajajo resnično izviren, čisti in naraven zvok.
Nič ni dodano in nič ni izpuščeno.

Leta 1968 je skupina nadarjenih diplomantov v Cambridgeu v Angliji ustanovila visokotehnološko podjetje za raziskave in razvoj ter izdelavo prototipov. To je bilo rojstvo Cambridge Audia. V šestdesetih letih so se hkrati zgodile tri stvari: britanski bendi so uživali v izjemnih uspehih po vsem svetu, britanski snemalni studiji so prevzeli vodilno vlogo v tehnološkem svetu in britanski proizvajalci pa so začeli proizvajati najboljšo hi-fi opremo na svetu.

Anglija si je na ..

Preberite več

Porsche Design in KEF predstavljata

Dve svetovno znani blagovni znamki, KEF, priznan proizvajalec izjemne britanske akustike in Porsche Design, znan po ikoničnem dizajnu sta se združili, da bi ponudili brezkompromisno luksuzen Hi-Fi zvok.
Prinesite glasbo s seboj povsod, na službenih potovanjih, med športnimi aktivnostmi in doma.

GRAVITY ONE
je Bluetooth zvočnik, ki združuje poseben stil Porsche Design s KEF Hi-Fi zvokom in posebnimi funkcijami za delo in prosti čas, od sejne sobe do dnevne sobe.

MOTION ONE
Glasbo poslušajte tako, kot želite, z brezžično ali kablom Bluetooth® Qualcomm® aptX ™ za zvok vis..

Preberite več

KEF predstavlja novo serijo subwooferjev Kube

KEF je predstavil novo serijo subwooferjev Kube, ki je namenjena odkrivanju prej skritih globine in vidikov zvoka. Prišel je čas, da se zaljubite v svoj najljubši album ali film.

Tokrat so KEFovi oblikovalci tesno sodelovali z inženirsko skupino za razvoj pionirskega algoritma za obdelavo digitalnih signalov (DSP), znanega tudi kot iBX. Ta inteligentni algoritem za razširitev nizkih tonov poveča globino zvoka, kar maksimira zmogljivosti gonilnika po meri in zagotavlja izjemno natančnost in popolno sinhronizacijo med ojačevalnikom, gonilnikom in ohišjem.

Kube nizkotonci so na voljo v treh velikos..

Preberite več

Tablica, ki je odprla številne denarnice, a nima ne Androida ne IOS

V februarju je bilo na Kickstarterju uspešnih nekaj več kot 35 odstotkov prijavljenih projektov. Eden od najuspešnejših v letošnjem letu je ideja o tablici Superscreen, ki je podaljšek vašega telefona. Da bi dosegli milijon dolarjev podpore, so potrebovali le en teden.
Čeprav prodaja tabličnih računalnikov v zadnjih letih upada, pa je bila ena od najuspešnejših idej na platformi za množično zbiranje sredstev Kickstarter povezana prav s tabličnimi računalniki. Američan Brent Morgan, tehnološki navdušenec, je v enem tednu zbral več kot milijon dolarjev za svojo idejo, poimenovano Superscreen.
Superscreen oziroma velik zaslon v slovenskem prevodu je v osnovi podaljšek za vaš pametni telefon. "Superscreen ti ponuja prednosti tablice z močjo in priročnostjo vašega telefona," kampanja n..

Preberite več

KEF

Podjetje KEF je leta 1961 ustanovil inženir elektrotehnike Raymond Cook. Od samega začetka delovanja podjetja je bila pionirska ustvarjalnost pri izdelavi zvočnikov nesporna in še danes, po več desetletjih, navdušeni poslušalci po vsem svetu cenijo KEF zaradi inovativnih, visoko zmogljivih zvočnikov.

Raymond Cook je idejo KEF zvočnikov opisal: "Od vseh umetnosti je glasba najbolj nedoločljiva a najbolj izrazita, najbolj neznatna a hkrati neposredna, najbolj minljiva in vendar večna. Čeprav pretvorjena v ples elektronov vzdolž žic, njen duh živi naprej. KEF zvočniki glasbo vrnejo pravemu lastniku - torej vašim ušesom in umu, z namemnom, da to storijo na najbolj naraven način kar je mogoče."

V vseh letih je podjetje eno od vodilnih v razvoju zvočnikov in tudi nare..

Preberite več

Prve ocene za KEF Q 2017 serijo zvočnikov

KEF ponosno predstavlja 8 izdajo Q serije. Nova izvedba se ponaša z izboljšano Uni-Q enoto za neprimerljivo globino in jasnost zvoka, prenovljeno zvočniško omarico za jasnejši zvok ter z elegantno obliko, ki je prijetna za oči, tako kot so zvočniki na uho.

Zvočniki KEF Q serije so na voljo tudi v naši ponudbi. Preverite na KEF Q serija

Zvočniki iz serije KEF Q ponujajo glasbeno doživetje v naravnem in natančnem zvoku visoke ločljivosti.

Nekaj ocen nove Q serije zvočnikov

HIGH-DEF DIGEST, 4.5.2017
KEF Launches New 2017 Q Series Speaker Lineup
Preberite več

Tags KEF Q serija

Nižje redne cene za Cambridge Audio CX serijo

Obveščamo vas, da smo kot glavni distributer Cambridge Audio za Slovenijo uspeli izpogajati nižje prodajne cene za CX serijo.

Cambridge Audio CXN mrežni predvajalnik je nadgradnja uspešnega predhodnika Stream magic 6. Nov medijski predvajalnik, s katerim lahko glasbo predvajate iz tablic, i-phonov, androidov, preko Bluetootha, CD,DVD, Blueray predvajalnikov, TV-ja. Povežete ga v omrežje žično ali Wi-Fi. Nova cena: 999,00€.

Cambridge Audio CXA80 integrirani ojačevalec 2x80W z vgrajenim D/A konv..

Preberite več

Smart TV

Razvoj SMART televizorjev hitro napreduje, po uporabnosti se že lahko primerjajo s pametnimi telefoni ali tablicami. To pomeni, da poleg običajnih funkcionalnosti – gledanja televizijskega programa in posnetih vsebin – omogočajo tudi veliko drugih funkcij, kot:

  • naložite si lahko različne aplikacije in dostopate do svojih priljubljenih vsebin ali
  • dostopate do vsebin na internetu

Operacijski sistemi omogočajo, da uporabnik kar se da enostavno in hitro preklaplja med aplikacijami, ki jih dnevno uporablja.

Funkcija USB multimedija omogoča ogled filmov, shranjenih v najrazličnejših video formatih. Film prenesemo na USB ključ in ga preko USB vhoda povežemo s televizorjem ter takoj uživamo v ogledu naši priljubljenih filmov.


Pametni ..

Preberite več

Kako izbrati nosilec za TV

Skoraj vsi ploski TV zasloni imajo priloženo stojalo s podstavkom. To (in morda kakšen trak za preprečevanje padca) je tudi vse, kar potrebujete, če boste postavili vaš TV na mizo ali omarico. Toda ena od stvari, zaradi katerih so ploski televizorji tako privlačni je njihova plitva globina in majhna teža, zato jih lahko pritrdimo na steno. In pritrditev tv sprejemnika na steno vam omogoča varno in prostorsko učinkovito namestitev.
Zelo malo televizorjev ima priložen tudi nosilec za na steno, zato boste morali nosilec za TV kupiti posebej.
Nakupovanje nosilca za TV se lahko zaradi velike izbire zdi kar zastrašujoče opravilo. Predlagamo, da zožite izbor tako, da upoštevate nakaj nasvetov, opisanih spodaj.

TV nosilci so lahko fiksnih, pa vse do modelov, ki imajo skoraj neom..

Preberite več

Zakaj so televizorji Sony nekaj posebnega

S Sonyjevimi televizorji z najnovejšimi tehnologijami za izboljšanje podrobnosti in zmanjšanje šuma je slika vedno ostra, natančna in neverjetno pristna. Podrobnosti v Sony TV 4K HDR zagotavljajo zmogljivi procesorji. Z naprednimi algoritmi za odpravljanje šuma in izboljšanje jasnosti ti procesorji ustvarijo slike, ki so ostre, čiste in neverjetno pristne.

Obdelava slike v realnem času je s tehnologijo 4K HDR Processor X1 Extreme za 40 % boljša od tiste, ki jo je zagotavljal uveljavljen 4K Processor X1™. Ločljivost vsega, kar gledate, poviša tako, da skorajda doseže kakovost 4K HDR.

Procesor 4K HDR Processor X1 s tehnologijama Object-based HDR remaster in Super Bit Mapping™ 4K HDR reproducira več globine, teksture in naravnih barv kot 4K Processor X1™. Pri višjih ravneh osve..

Preberite več

HI-FI World prosodil 5 zvezdic

V februarski izdaji Hi-Fi World je ocenjevalec Jon Myles o NAD izdelkih M12 (Digital Preamp DAC) in M22 (Stereo Power Amplifier) zapisal: "Težko se bo našel kdo, ki ne bo navdušen nad celotno uspešnostjo te kombinacije."

NAD M12 je mnogo več od klasičnega audiofilskega predojačevalca. Z uporabo nekaterih najnaprednejših tehnologij v audio industriji utrjuje predojačevalske funkcije in sodoben DA pretvornik (DAC). Priznano in kvalitetno lastno DirectDigital™ procesiranje je zadolženo za zelo točno in natančno 24-bitno obdelavo audio signala v realnem času ter poslati na izhodno stopnjo. Številni razpoložljivi analogni in digitalni vmesniki

Preberite več

Uspešna predstavitev KEF LS50 na CES 2017

Na CES 2017 je KEFov zvočnik LS50 wireless požel veliko odobravanja. Poglejte nekaj prvih odzivov na predstavitev.

Pri Digital Trends so med drugim zapisali:

"Zvočni podpis je tekoč, hkrati pa se skladbe podajajo s številnimi podrobnostmi. Skladba Ryana Adamsa je zvenela polno in kremasto. Na splošno smo odšli navdušena - in pripravljeni dodati ta eleganten sistem v naše vsakdanje rutine."

Celotna ocena na: http://www.digitaltrends.com/home-theater/kef-ls50-wireless-hi-fi-speakers-ces-2017/

Preberite si mnenje..

Preberite več

Zvočniški kabli - Kaj morate vedeti

Se počutite izgubljeno ob uporabi žargona glede zvočniških kablov? Naj vam pomagamo z nekaj koristnimi nasveti za nakup vaših zvočniških kablov.

Kakovost zvočniškega kabla je bila med avdiofili tema od nekdaj. Nekateri trdijo, da je kakovost zvočniškega kabla prav tako pomembna kot kakovost hi-fi komponent, ki jih le-ti povezujejo. Drugi navdušenci raje prihranijo nekaj denarja z nakupom cenejših zvočniških kablov in so prepričani, da ni nobene razlike v kakovosti zvoka.

Namesto, da tiščimo nos med nasprotujoča si tabora in tvegamo, da nas povlečeta v obstoječo bitko se bomo raje izognili vročemu prepiru in vam ponudili pregled žargona in nekaj koristnih nasvetov kako kupiti zvočniški kabel.

Kaj je zvočniški kabel?

Zvočniški kabel je..

Preberite več

Spotify

Zelo enostavno poiščite pravo glasbo za vsak trenutek - uporabite Spotify; na vašem telefonu ali računalniku.
Na Spotify obstaja na milijone skladb. Ne glede na to, kaj počnete, prava glasba je vedno na dosegu roke. Izberite, kaj želite poslušati, ali pustite naj vas Spotify preseneti.

Spletna storitev Spotify že od leta 2008 omogoča brezplačno poslušanje več kot 20 milijonov pesmi (z občasnimi oglasi, če ne naročite “premium” paketa). Storitev je sicer na voljo v 60 državah, a to ne pomeni, da je ne moremo uporabljati znotraj naših meja. Kako torej poslušati Preberite več

Cambridge Audio Minx Air 200

Cambridge Audio Air 200 je vsestransko brezžični-AirPlay glasbeni sistem, ki vam pričara vaše najljubše skladbe. Vaše skladbe lahko poslušate iz iPhone, iPad, pametnih telefonov, tabličnih računalnikih ali računalnik, kot tudi preko FM sprejemnika.


Lahko pa uporabljate razne glasbene aplikacije kot so Spotify ali Napster. Prav tako lahko glasbo pretakate tudi brezžično na vaš sistem Cambridge Audio Air 200. Sistem Cambridge Audio Air 200 je kompakten sistem, ki napolni vaš prostor z visokokvalitetnim zvokom, saj ima vgrajene patentirane "BMR" zvočnike, ki zagotavljajo široko razpršen in jasen zvok.

  • Drive units:
        2 x 57mm Balanced Mode Radiator (BMR) drivers
    ..

Preberite več

Pretočno predvajanje zvoka – poslušanje glasbe brez zmešnjave kablov

Prihodnost pripada digitalni glasbi. Sedaj že številni prenosniki, pametni telefoni, tablični računalniki, stereo sistemi in aktivni zvočniki nudijo možnost brezžičnega prenosa glasbenih podatkov. Na trgu so se uveljavile štiri tehnologije: AirPlay™, Bluetooth®, DLNA in NFC.
Ampak v čem se ti sistemi razlikujejo in katera tehnologija nudi največ prednosti za uporabnika?

AirPlay™: glasba in videi prek WLAN-a

  • Pametni telefon pridobiva glasbo z omrežnega trdega diska in jo predvaja na mini sistemu.
  • Prenosnik predvaja glasbene podatke na aktivnem zvočniku. Prenosnik je hkrati krmilna naprava in strežnik.
  • Mini sistem pridobiva glasbo z omrežnega trdega diska in jo predvaja. Mini sistem je hkrati krmilna naprava in predvajalnik.

Standar..

Preberite več