LSX druga generacija: kompakten in vsestranski

Predviden začetek prodaje: jesen 2022.

KEF je obseden z zagotavljanjem vrhunske izkušnje poslušanja ne glede na velikost zvočnika. Z vgrajeno podporo za pretakanje do 24bit/384kHz in namenskimi ojačevalniki v vsakem zvočniku ponuja LSX II zvok najvišje kakovosti v svoji velikosti in omogoča, da je zvok visoke kakovosti dostopen širšemu krogu poslušalcev.

Dobrodošli v svetu pristne reprodukcije zvoka, ki je tako resničen, da se ga lahko dotaknete. 

Ta sistem zvočnikov vse-v-enem v svoji drugi generaciji ponuja nadgrajen za bolj uravnotežen zvok v višji ločlj..

Preberi več

Kratka zgodovina vinila

Kako je glasbeni format, ki je v osemdesetih upadal, nenadoma postal ena najbolj priljubljenih oblik poslušanja v 21. stoletju? 

Pogled nazaj na posneto glasbo
Eden najzgodnejših izumov za predvajanje posnete glasbe je bil leta 1877 s Thomasom Edisonom in fonografom – napravo, ki se uporablja za snemanje zvoka z vrtečimi se valji. Šele leta 1888 je nemško-ameriški izumitelj Emile Berliner izšel z gramofonom. Gramofon je predvajal glasbo z uporabo diskov Berliner, katerih premer je bil pet do sedem centimetrov in je podvojil zmogljivost v primerjavi z Edisonovim cilindro..

Preberi več

NAD je predstavil ojačevalnik C 389 HybridDigital DAC

NAD Electronics, zelo cenjen proizvajalec visoko zmogljivih avdio/video komponent, je danes objavil ojačevalec C 389 HybridDigital DAC, popoln temelj za avdiofilski stereo sistem, ki združuje izjemno kakovost zvoka s prilagodljivostjo in dolgoročno vrednostjo, ki jo ponuja NAD-ova najnovejša platforma za modularne konstrukcije, MDC2.

NAD C389 bo v maloprodaji na voljo v začetku poletja 2022.

Z NADovim preizkušenim dizajnom ojačevalca HybridDigital UcD in enakim ESS Sabre DAC, ki se uporablja v vrhunskih ojačevalnikih serije Masters, je bil C 389 zasnovan tako, da zag..

Preberi več

KEF za jesen 2022 najavlja prihod brezžičnih samostoječih zvočnikov LS60

KEF je ob praznovanju svoje 60. obletnice napovedal skorajšnji prihod brezžičnega samostoječega zvočnika LS60 Wireless, prvega brezžičnega Single Apparent Source sistema na svetu.

Tehnologija za LS60 Wireless je iz KEF-ove vodilne serije Blade, za katero podjetje pravi, da je "cilj doseči akustični ideal točkovnega vira, kjer nizke, srednje in visoke frekvence sevajo iz ene točke." V središču tega je KEF-ov lasten niz gonilnikov Uni-Q 12. generacije, ki uporablja tehnologijo absorpcije metamaterialov. Za LS60 je bil izpopolnjen z blažilcem visokotonske vrzeli in novim prostorskim zvok..

Preberi več

HiFikult št. 83: Sodoben AV sistem leta 2022

Kaj se skriva za tako imenovanim popolnim AV sistemom lahko poiščete v 83. številki brezplačne testne revije. Popoln AV sistem vključuje AV ojačevalec ali AV sprejemnik, prav tako pa tudi visokokakovostno televizijo 4K ali 8K. Omenimo še kakšno komponento? Seveda lahko še vedno uporabljate klasični predvajalnik Blu-ray ali predvajalnik Ultra HD Blu-ray, vendar to ne bi smelo biti glavna tema tukaj. Medtem je pretakanje postalo tako priljubljeno, da klasični formati diskov niso več tako pomembni, kot so bili na primer pred petimi leti.

V tej številki je predstavljen sodoben AV sistem,..

Preberi več

Kako se hibridni digitalni DAC ojačevalec C 399 loči od svojih konkurentov

Ojačevalec NAD C 399 prinaša novo raven glasbene in tehnične zmogljivosti v serijo NAD Classic s tehnologijo, ki izvira iz častitljive serije NAD Masters. Ne samo, da C 399 razširja NADov dolgoletni ugled za odličnost ojačevalnika, ampak ima ceno, ki nasprotuje njegovi zmogljivosti. Poleg tega C 399 dosega nove ravni prilagodljivosti in enostavne uporabe.

Povežite kateri koli analogni ali digitalni vir

C 399 lahko reproducira analogni ali digitalni vir z natančnim uprizoritvijo zvoka in stopnjo prefinjenosti, ki je netipična za ojačevalnik serije Classic. Analogni del pre..

Preberi več

NAD C399 - novi paradni konj serije NAD Classic

S svojim najnovejšim modelom sodobnega integriranega ojačevalca, ojačevalcem C399, ki združuje sodoben DA pretvornik (DAC) in zmogljivosti omrežnega pretakanja, je priznani kanadski proizvajalec vrhunske HiFi avdio opreme NAD dvignil zmogljivost in prepoznavno dolgoročno vrednost svojih izdelkov na še višjo raven. Za dostavo kar 250 vatov kakovostne moči na kanal v NAD C399 je zadolžen zaščiten ojačevalnik »HybridDigital nCore«, medtem ko je vezje Ess Sabre 32 bit / 384 kHz ES902..

Preberi več

Cambridge Audio - kratka predstavitev

Od svojega začetka leta 1968 je Cambridge Audio vedno na prvo mesto postavljal "dober zvok". Razvijalci pri Cambridge Audio so tako predani tej veri, da so pogosto ustvarili lastne tehnologije, zaradi katerih je Cambridge Audio danes v ospredju avdio inovacij v svetovnem merilu.

Prvi izdelek Cambridge Audio, integrirani ojačevalnik P40, se je zapisal v zgodovino kot prvi ojačevalec, ki je uporabljal toroidni transformator. To je bila velika inovacija in je zdaj - zaradi boljše zmogljivosti - standardna komponenta v skoraj vseh vrhunskih ojačevalnikih, ki jih od takrat proizvajajo razl..

Preberi več

Značke : Cambridge Audio

Ali poznate QAcoustics?

Q Acoustics ni kot večina drugih podjetij, ki izdelujejo zvočnike. Q Acoustics je mlada blagovna znamka. Brez dediščine. Brez tradicije. Brez starih črno-belih fotografij.

In skrivnost uspeha blagovne znamke je ravno to, v to smo prepričani.

Q Acoustics je bil ustanovljen leta 2006 - ni ga ustanovil bogat ljubitelj glasbe, hobi oblikovalec ali upokojeni rokovski glasbenik.

Ne. Q Acoustics so ustanovili profesionalni inženirji in poslovneži, katerih edini cilj je bil razviti zelo uspešno najboljšo blagovno znamko zvočnikov v razredu, ki temelji na izjemnih zvočnih zmogljiv..

Preberi več

HiFikult št. 82 - Brezplačna testna revija

HiFikult je brezplačna testna revija HIFI-REGLER, ki je namenjena pregledu aktualnih naprav in izbranih tem iz sveta zabavne elektronike.

Predstavljene so aktualne komponente in teme, ki bi vas lahko zanimale.

Trenutno je težka situacija za vse ljubitelje najnovejše zabavne elektronike. Zlasti na področjih visokotehnoloških AV ojačevalnikov/sprejemnikov, visokotehnoloških kombinacij predojačevalcev/močnostnih ojačevalcev in tudi visokotehnoloških stereo ojačevalcev/sprejemnikov. Zakaj je temu tako, zakaj so dobavni roki včasih kar neizmerni in zakaj je mogoče naprave dostaviti ..

Preberi več

Ocena QAcoustics Concept30

Z doseženimi 9 točkami od 10 so si zvočniki QAcoustics Concept 30 prislužili oceno Best in Class 2022.

Zvočnik združuje najnaprednejše tehnološke rešitve, preplet izčiščene oblike, brezkompromisne izdelave in odličnega zvoka pa prepriča še tako zahtevnega poznavalca vrhunske avdio opreme.

Ena izmed glavnih razvojnih prioritet proizvajalca je bila izdelava čimbolj "tihega" ohišja zvočnika. Inovativni tehnologiji 'Gelcore™' in 'Point 2 Point Bracing™' je dopolnil z revolucionarno mehansko izolacijo baze zvočnika ter premišljenim vpetjem novih zvočniških enot.

Nove zvočn..

Preberi več

Tablica, ki je odprla številne denarnice, a nima ne Androida ne IOS

V februarju je bilo na Kickstarterju uspešnih nekaj več kot 35 odstotkov prijavljenih projektov. Eden od najuspešnejših v letošnjem letu je ideja o tablici Superscreen, ki je podaljšek vašega telefona. Da bi dosegli milijon dolarjev podpore, so potrebovali le en teden.
Čeprav prodaja tabličnih računalnikov v zadnjih letih upada, pa je bila ena od najuspešnejših idej na platformi za množično zbiranje sredstev Kickstarter povezana prav s tabličnimi računalniki. Američan Brent Morgan, tehnološki navdušenec, je v enem tednu zbral več kot milijon dolarjev za svojo idejo, poimenovano Superscre..

Preberi več

Uspešna predstavitev KEF LS50 na CES 2017

Na CES 2017 je KEFov zvočnik LS50 wireless požel veliko odobravanja. Poglejte nekaj prvih odzivov na predstavitev.

Pri Digital Trends so med drugim zapisali:

"Zvočni podpis je tekoč, hkrati pa se skladbe podajajo s številnimi podrobnostmi. Skladba Ryana Adamsa je zvenela polno in kremasto. Na splošno smo odšli navdušena - in pripravljeni dodati ta eleganten sistem v naše vsakdanje rutine."

Celotna ocena na: Preberi več

Zvočniški kabli - Kaj morate vedeti

Se počutite izgubljeno ob uporabi žargona glede zvočniških kablov? Naj vam pomagamo z nekaj koristnimi nasveti za nakup vaših zvočniških kablov.

Kakovost zvočniškega kabla je bila med avdiofili tema od nekdaj. Nekateri trdijo, da je kakovost zvočniškega kabla prav tako pomembna kot kakovost hi-fi komponent, ki jih le-ti povezujejo. Drugi navdušenci raje prihranijo nekaj denarja z nakupom cenejših zvočniških kablov in so prepričani, da ni nobene razlike v kakovosti zvoka.

Namesto, da tiščimo nos med nasprotujoča si tabora in tvegamo, da nas povlečeta v obstoječo bitko se ..

Preberi več

Spotify

Zelo enostavno poiščite pravo glasbo za vsak trenutek - uporabite Spotify; na vašem telefonu ali računalniku.
Na Spotify obstaja na milijone skladb. Ne glede na to, kaj počnete, prava glasba je vedno na dosegu roke. Izberite, kaj želite poslušati, ali pustite naj vas Spotify preseneti.

Spletna storitev Spotify že od leta 2008 omogoča brezplačno poslušanje več kot 20 milijonov pesmi (z občasnimi oglasi, če ne naročite “premium” paketa). Storitev je sicer na voljo v 60 državah, a to ne pomeni, da je ne moremo uporabljati znotraj naših meja. Kako torej poslušati Preberi več

Pretočno predvajanje zvoka – poslušanje glasbe brez zmešnjave kablov

Prihodnost pripada digitalni glasbi. Sedaj že številni prenosniki, pametni telefoni, tablični računalniki, stereo sistemi in aktivni zvočniki nudijo možnost brezžičnega prenosa glasbenih podatkov. Na trgu so se uveljavile štiri tehnologije: AirPlay™, Bluetooth®, DLNA in NFC.
Ampak v čem se ti sistemi razlikujejo in katera tehnologija nudi največ prednosti za uporabnika?

AirPlay™: glasba in videi prek WLAN-a

  • Pametni telefon pridobiva glasbo z omrežnega trdega diska in jo predvaja na mini sistemu.
  • Prenosnik predvaja glasbene podatke na aktivnem zvočniku. P..

Preberi več