HiFikult št. 83: Sodoben AV sistem leta 2022

Kaj se skriva za tako imenovanim popolnim AV sistemom lahko poiščete v 83. številki brezplačne testne revije. Popoln AV sistem vključuje AV ojačevalec ali AV sprejemnik, prav tako pa tudi visokokakovostno televizijo 4K ali 8K. Omenimo še kakšno komponento? Seveda lahko še vedno uporabljate klasični predvajalnik Blu-ray ali predvajalnik Ultra HD Blu-ray, vendar to ne bi smelo biti glavna tema tukaj. Medtem je pretakanje postalo tako priljubljeno, da klasični formati diskov niso več tako pomembni, kot so bili na primer pred petimi leti.

V tej številki je predstavljen sodoben AV sistem,..

Preberi več

HiFikult št. 82 - Brezplačna testna revija

HiFikult je brezplačna testna revija HIFI-REGLER, ki je namenjena pregledu aktualnih naprav in izbranih tem iz sveta zabavne elektronike.

Predstavljene so aktualne komponente in teme, ki bi vas lahko zanimale.

Trenutno je težka situacija za vse ljubitelje najnovejše zabavne elektronike. Zlasti na področjih visokotehnoloških AV ojačevalnikov/sprejemnikov, visokotehnoloških kombinacij predojačevalcev/močnostnih ojačevalcev in tudi visokotehnoloških stereo ojačevalcev/sprejemnikov. Zakaj je temu tako, zakaj so dobavni roki včasih kar neizmerni in zakaj je mogoče naprave dostaviti ..

Preberi več

Kako izbrati nosilec za TV

Skoraj vsi ploski TV zasloni imajo priloženo stojalo s podstavkom. To (in morda kakšen trak za preprečevanje padca) je tudi vse, kar potrebujete, če boste postavili vaš TV na mizo ali omarico. Toda ena od stvari, zaradi katerih so ploski televizorji tako privlačni je njihova plitva globina in majhna teža, zato jih lahko pritrdimo na steno. In pritrditev tv sprejemnika na steno vam omogoča varno in prostorsko učinkovito namestitev.
Zelo malo televizorjev ima priložen tudi nosilec za na steno, zato boste morali nosilec za TV kupiti posebej.
Nakupovanje nosilca za TV se lahko zaradi veli..

Preberi več