Kratka zgodovina vinila

Kako je glasbeni format, ki je v osemdesetih upadal, nenadoma postal ena najbolj priljubljenih oblik poslušanja v 21. stoletju? 

Pogled nazaj na posneto glasbo
Eden najzgodnejših izumov za predvajanje posnete glasbe je bil leta 1877 s Thomasom Edisonom in fonografom – napravo, ki se uporablja za snemanje zvoka z vrtečimi se valji. Šele leta 1888 je nemško-ameriški izumitelj Emile Berliner izšel z gramofonom. Gramofon je predvajal glasbo z uporabo diskov Berliner, katerih premer je bil pet do sedem centimetrov in je podvojil zmogljivost v primerjavi z Edisonovim cilindro..

Preberi več

NAD je predstavil ojačevalnik C 389 HybridDigital DAC

NAD Electronics, zelo cenjen proizvajalec visoko zmogljivih avdio/video komponent, je danes objavil ojačevalec C 389 HybridDigital DAC, popoln temelj za avdiofilski stereo sistem, ki združuje izjemno kakovost zvoka s prilagodljivostjo in dolgoročno vrednostjo, ki jo ponuja NAD-ova najnovejša platforma za modularne konstrukcije, MDC2.

NAD C389 bo v maloprodaji na voljo v začetku poletja 2022.

Z NADovim preizkušenim dizajnom ojačevalca HybridDigital UcD in enakim ESS Sabre DAC, ki se uporablja v vrhunskih ojačevalnikih serije Masters, je bil C 389 zasnovan tako, da zag..

Preberi več

HiFikult št. 83: Sodoben AV sistem leta 2022

Kaj se skriva za tako imenovanim popolnim AV sistemom lahko poiščete v 83. številki brezplačne testne revije. Popoln AV sistem vključuje AV ojačevalec ali AV sprejemnik, prav tako pa tudi visokokakovostno televizijo 4K ali 8K. Omenimo še kakšno komponento? Seveda lahko še vedno uporabljate klasični predvajalnik Blu-ray ali predvajalnik Ultra HD Blu-ray, vendar to ne bi smelo biti glavna tema tukaj. Medtem je pretakanje postalo tako priljubljeno, da klasični formati diskov niso več tako pomembni, kot so bili na primer pred petimi leti.

V tej številki je predstavljen sodoben AV sistem,..

Preberi več

Cambridge Audio pozdravlja "Dan prodajaln plošč" in posebej predstavlja gramofon Alva TT V2

Britanski strokovnjak za Hi-Fi Cambridge Audio je izdal svoj novi gramofon Alva TT V2, ki je označen kot "vrhunska možnost za resne avdiofile, ki želijo tudi udobje brezžičnega pretakanja visoke ločljivosti."

Zasnovan je z namenom biti tradicionalnega Hi-Fi sistema, vendar s sodobnimi vrhunskimi funkcijami, in temelji na originalnem Alva TT, ki je bil prvi aptX HD Bluetooth gramofon za brezžično pretakanje. Podobno je Alva TT V2 gramofon z direktnim pogonom in seveda je spet prisoten in p..

Preberi več

Skrivnosti NAD C700

Pretočni ojačevalec C 700 BluOS prevzame strokovno znanje NAD Electronics na področju integriranih ojačevalnikov in dodaja brezžični BluOS za zmogljivosti pretakanja v več sobah. Ta streamer je zasnovan kot visoko zmogljiva glasbena rešitev z visoko vrednostjo "samo dodaj zvočnike" za sodobno dobo pretakanja. Tukaj je nekaj podrobnosti za njegovo zasnovo:

Ojačevalni del C 700 izvaja HybridDigital UcD ojačanje, ki zagotavlja neverjetno obremenilno nespremenljivo moč z izjemno nizkim popačenjem in šumom v slišnem območju. Izhod UcD zagotavlja neprekinjeno 2 x 80 vatov in več kot 2 x 120..

Preberi več

Značke : NAD C700 BluOS

NAD C 700 je prejel nagrado za izjemen izdelek s strani Hi-Fi News

NAD ostaja ključni partner BluOS in C 700 je njegov najbolj poenostavljen, cenovno ugoden in prilagodljiv vse-v-enem omrežni predvajalnik/ojačevalnik doslej.

S svojo najnovejšo hi-fi rešitvijo »samo dodaj zvočnike« so nameni kanadskega proizvajalca NAD kristalno jasni. Vzemite obliko in funkcionalnost njegovega večkrat nagrajenega Masters M10 BluOS integriranega ojačevalnika [HFN Jun '19], vendar ponovno premislite o specifikaciji, da bi skoraj prepolovili izklicno ceno. To ni presenetljiva poteza – C 700 je s 1299 £ 'mainstream' sistem vse-v-enem, za katerega se je želelo izdelati.

Preberi več

Značke : NAD C700 BluOS

NAD C399 - novi paradni konj serije NAD Classic

S svojim najnovejšim modelom sodobnega integriranega ojačevalca, ojačevalcem C399, ki združuje sodoben DA pretvornik (DAC) in zmogljivosti omrežnega pretakanja, je priznani kanadski proizvajalec vrhunske HiFi avdio opreme NAD dvignil zmogljivost in prepoznavno dolgoročno vrednost svojih izdelkov na še višjo raven. Za dostavo kar 250 vatov kakovostne moči na kanal v NAD C399 je zadolžen zaščiten ojačevalnik »HybridDigital nCore«, medtem ko je vezje Ess Sabre 32 bit / 384 kHz ES902..

Preberi več

Cambridge Audio novi gramofon – ALVA TT V2

Gramofon Alva TT V2 je za ljudi, ki želijo poslušati plošče v izjemni kakovosti – brez potrebe po izbiri ali nameščanju dodatnih komponent. Gramofon Alva TT V2 ima nameščeno kartušo, izdelano po meri. Povezuje se s skoraj katerim koli avdio sistemom, zahvaljujoč preklopnemu integriranemu fono predojačevalniku. Deluje celo brezžično z visokokakovostnimi sistemi Bluetooth zvočnikov. Bluetooth omogoča prosto izbiro postavitve vašega gramofona, ne samo tam kjer deluje najbolje, temveč tam kjer tudi pride najbolj do izraza.

Prednosti gramofona Alva TT V2:

  • Bluetooth aptX H..

Preberi več

NAD je predstavil nov hibridni digitalni stereo ojačevalnik M23

Hibridni digitalni stereo ojačevalec M23 temelji na tehnologiji ojačevanja Purifi Eigentakt, ki je bila prvič predstavljena v priznanem ojačevalcu M33 BluOS Streaming DAC-a, desetletna inovacija ojačevanja, ki bo v prihodnjih letih določala vrhunec moči in zmogljivosti v kategoriji. Eigentakt, ki nadaljuje dolgoletno tradicijo NAD pri prepoznavanju in razvoju najsodobnejše tehnologije ojačevanja, skoraj odpravlja harmonsko in intermodulacijsko popačenje ter šum, medtem ko la..

Preberi več

HiFikult št. 82 - Brezplačna testna revija

HiFikult je brezplačna testna revija HIFI-REGLER, ki je namenjena pregledu aktualnih naprav in izbranih tem iz sveta zabavne elektronike.

Predstavljene so aktualne komponente in teme, ki bi vas lahko zanimale.

Trenutno je težka situacija za vse ljubitelje najnovejše zabavne elektronike. Zlasti na področjih visokotehnoloških AV ojačevalnikov/sprejemnikov, visokotehnoloških kombinacij predojačevalcev/močnostnih ojačevalcev in tudi visokotehnoloških stereo ojačevalcev/sprejemnikov. Zakaj je temu tako, zakaj so dobavni roki včasih kar neizmerni in zakaj je mogoče naprave dostaviti ..

Preberi več

Izdelki leta 2021 po izboru SoundStage!

Nagrajeni izdelki za leto 2021 so bili izbrani med izdelki, ki so prejeli priznanje Reviewers’ Choice, ko so bili pregledani v tem koledarskem letu na enem od naših spletnih mest: SoundStage! Access, SoundStage! Hi-Fi, SoundStage! Simplifi, SoundStage! Solo, SoundStage! Ultra, or SoundStage! Xperience.

Izdelki so nagrajeni v treh kategorijah nagrad: individualne nagrade, izjemna uspešnost in izjemna vrednost., pričemer za kategorijo Individual Awards obstajajo štiri podkategorije za leto 2021: Dvorana slavnih, Pionirski oblikovalski dosežki, Inovacije v oblikovanju ter Estetika in..

Preberi več

Značke : soundstage! kef nad

Ojačevalec ali sprejemnik - kaj naj izberem?

Ojačevalec je naprava, ki pretvori nizkonapetostne signale iz vaše izvorne opreme v signal z dovolj ojačenja, da se lahko uporabi za napajanje para zvočnikov. Funkcije ojačevalnika lahko razdelimo na dva glavna dela. Prvi vam omogoča združevanje in izbiro več vhodov ter izbiro zahtevane stopnje ojačanja in se na splošno imenuje predojačevalnik. Drugi opravi vse težko delo in dodaja ojačenje signalom, da bi ga lahko uporabili za napajanje para zvočnikov. To je ojačevalnik moči. Če so funkcije razdeljene v dve škatli, kot sta Edge NQ in Edge W, se ti imenujejo pred in močnostni ojač..

Preberi več

NAD C658 BluOS Streaming DAC

NAD C 658 je takšna stereo komponenta, ki naenkrat spremeni predsodke in odpira nove možnosti za reprodukcijo zvoka. Še nikoli namreč ni bilo komponente, ki bi ponujala tako bogato paleto tako nove kot tudi preizkušene tehnologije. 

NAD C658 BluOS Streaming DAC v naši ponudbi!

Način distribucije in uživanja glasbe se še naprej razvija od fizičnih medijev k pretakanju. Prav tako se je glasba oddaljila od analognega k digitalnemu. NAD C 658 je vključil te temeljne resnice, da bi ustvaril popolnoma nov tip komponente, ..

Preberi več

Značke : NAD BluOS DAC

Cambridge Audio predstavlja glasbeni sistem EVO

S Cambridge Audio EVO 75 glasbenim sistemom smo vašo avdio preteklost in sedanjost prinesli v prihodnost. Z izjemnim ojačevalnikom Hypex NCore Class D in Cambridge Audio vodilno platformo za pretakanje glasbe StreamMagic v napravi je vse, kar morate storiti, da dodate zvočnike, da boste uživali v vrhunski kakovosti zvoka visoke ločljivosti iz elegantnega, diskretnega ohišja.

Preberi več

Cambridge Audijo CX serija 2

Pet let od izdaje CX serije, je Cambridge Audio posodobil celotno serijo in predstavil novo serijo CX 2.


Prva modela nove serije CX 2 sta prenovljena integrirana ojačevalnika CXA61 in CXA81. Oba sta bila izbrana za najboljši ojačevalnik leta 2019 s strani revije What Hi-Fi? v svojih kategorijah. (Več informacij >>) Od zunaj ni opaziti bistvenih sprememb razen v barvi, v notranjosti pa so nadgradili večino komponent na signalni poti, dodali večje kondenzatorje, dodal..

Preberi več

Kaj je potrebno za hi-fi sistem - vodič za začetnike

Sestavljate svoj prvi hi-fi sistem? Tukaj je vse, kar boste morali vključiti v svoj prvi visokokakovostni zvočni sistem.
Nekoliko ste že razmišljali o vlaganju v kakovostno avdio opremo. Prebrali ste številne raziskave razvoja tehnologij, premleli različne možnosti in prišli do zaključka - investirali boste v kompleten hi-fi sistem. Najprej ... čestitam, dobrodošli v svet visoke kakovosti!

Pomembna prednost, ki jo ima hi-fi sistem pred drugimi visokokakovostnimi zvočnimi opcijami je, da ga lahko sest..

Preberi več

Great British Sound - zgodovina

Odkar smo leta 1968 na tržišče uvedli našo ikono Cambridge Audio ojačevalec P40, imamo jasen cilj: izdelovati avdio naprave, ki proizvajajo resnično izviren, čisti in naraven zvok.
Nič ni dodano in nič ni izpuščeno.

Leta 1968 je skupina nadarjenih diplomantov v Cambridgeu v Angliji ustanovila visokotehnološko podjetje za raziskave in razvoj ter izdelavo prototipov. To je bilo rojstvo Cambridge Audia. V šestdesetih letih so se hkrati zgodile tri stvari: britanski bendi so uživali v izjemnih uspeh..

Preberi več

Nižje redne cene za Cambridge Audio CX serijo

Obveščamo vas, da smo kot glavni distributer Cambridge Audio za Slovenijo uspeli izpogajati nižje prodajne cene za CX serijo.

Cambridge Audio CXN mrežni predvajalnik je nadgradnja uspešnega predhodnika Stream magic 6. Nov medijski predvajalnik, s katerim lahko glasbo predvajate iz tablic, i-phonov, androidov, preko Bluetootha, CD,DVD, Blueray predvajalnikov, TV-ja. Povežete ga v omrežje žično ali Wi-Fi. Nova cena: 999,00€.

Preberi več

HI-FI World prosodil 5 zvezdic

V februarski izdaji Hi-Fi World je ocenjevalec Jon Myles o NAD izdelkih M12 (Digital Preamp DAC) in M22 (Stereo Power Amplifier) zapisal: "Težko se bo našel kdo, ki ne bo navdušen nad celotno uspešnostjo te kombinacije."

NAD M12 je mnogo več od klasičnega audiofilskega predojačevalca. Z uporabo nekaterih najnaprednejših tehnologij v audio industriji utrjuje predojačevalske funkcije in sodoben DA pretvornik (DAC). Priznano in kvalitetno lastno DirectDigital™ procesiranje je zadolženo za zelo točno in natančno 24-bitno obdelavo audio signala v realnem času ter poslati na izhodno stopnjo..

Preberi več