LSX druga generacija: kompakten in vsestranski

Predviden začetek prodaje: jesen 2022.

KEF je obseden z zagotavljanjem vrhunske izkušnje poslušanja ne glede na velikost zvočnika. Z vgrajeno podporo za pretakanje do 24bit/384kHz in namenskimi ojačevalniki v vsakem zvočniku ponuja LSX II zvok najvišje kakovosti v svoji velikosti in omogoča, da je zvok visoke kakovosti dostopen širšemu krogu poslušalcev.

Dobrodošli v svetu pristne reprodukcije zvoka, ki je tako resničen, da se ga lahko dotaknete. 

Ta sistem zvočnikov vse-v-enem v svoji drugi generaciji ponuja nadgrajen za bolj uravnotežen zvok v višji ločlj..

Preberi več

HiFikult št. 83: Sodoben AV sistem leta 2022

Kaj se skriva za tako imenovanim popolnim AV sistemom lahko poiščete v 83. številki brezplačne testne revije. Popoln AV sistem vključuje AV ojačevalec ali AV sprejemnik, prav tako pa tudi visokokakovostno televizijo 4K ali 8K. Omenimo še kakšno komponento? Seveda lahko še vedno uporabljate klasični predvajalnik Blu-ray ali predvajalnik Ultra HD Blu-ray, vendar to ne bi smelo biti glavna tema tukaj. Medtem je pretakanje postalo tako priljubljeno, da klasični formati diskov niso več tako pomembni, kot so bili na primer pred petimi leti.

V tej številki je predstavljen sodoben AV sistem,..

Preberi več

HiFikult št. 82 - Brezplačna testna revija

HiFikult je brezplačna testna revija HIFI-REGLER, ki je namenjena pregledu aktualnih naprav in izbranih tem iz sveta zabavne elektronike.

Predstavljene so aktualne komponente in teme, ki bi vas lahko zanimale.

Trenutno je težka situacija za vse ljubitelje najnovejše zabavne elektronike. Zlasti na področjih visokotehnoloških AV ojačevalnikov/sprejemnikov, visokotehnoloških kombinacij predojačevalcev/močnostnih ojačevalcev in tudi visokotehnoloških stereo ojačevalcev/sprejemnikov. Zakaj je temu tako, zakaj so dobavni roki včasih kar neizmerni in zakaj je mogoče naprave dostaviti ..

Preberi več

Izdelki leta 2021 po izboru SoundStage!

Nagrajeni izdelki za leto 2021 so bili izbrani med izdelki, ki so prejeli priznanje Reviewers’ Choice, ko so bili pregledani v tem koledarskem letu na enem od naših spletnih mest: SoundStage! Access, SoundStage! Hi-Fi, SoundStage! Simplifi, SoundStage! Solo, SoundStage! Ultra, or SoundStage! Xperience.

Izdelki so nagrajeni v treh kategorijah nagrad: individualne nagrade, izjemna uspešnost in izjemna vrednost., pričemer za kategorijo Individual Awards obstajajo štiri podkategorije za leto 2021: Dvorana slavnih, Pionirski oblikovalski dosežki, Inovacije v oblikovanju ter Estetika in..

Preberi več

Značke : soundstage! kef nad

Ojačevalec ali sprejemnik - kaj naj izberem?

Ojačevalec je naprava, ki pretvori nizkonapetostne signale iz vaše izvorne opreme v signal z dovolj ojačenja, da se lahko uporabi za napajanje para zvočnikov. Funkcije ojačevalnika lahko razdelimo na dva glavna dela. Prvi vam omogoča združevanje in izbiro več vhodov ter izbiro zahtevane stopnje ojačanja in se na splošno imenuje predojačevalnik. Drugi opravi vse težko delo in dodaja ojačenje signalom, da bi ga lahko uporabili za napajanje para zvočnikov. To je ojačevalnik moči. Če so funkcije razdeljene v dve škatli, kot sta Edge NQ in Edge W, se ti imenujejo pred in močnostni ojač..

Preberi več

Umetnost pozicioniranja zvočnikov

Preurejate dnevno sobo ali ste samo kupili nov komplet? Tukaj je opisano, kako postavite zvočnike v najboljši položaj v vašem prostoru.

Zvočniki so ključni za vsak hi-fi sistem, saj definirajo, kako slišite svoj zvok. Verjetno ste opazili, da je odvisno od tega, kje v sobi so zvočniki in kje ste sami glede na njih, zvok lahko drugačen!

Stephen Tizzard, višji inženir avdio strojne opreme pri Cambridge Audio ima nekaj predlogov o ključnih stvareh, ki jih je treba upoštevati pri pozicioniranju zvočnikov, pojasnjuje zakaj postavitev verjetno nikoli ne bo popolna – in zakaj je to v r..

Preberi več

Kaj je potrebno za hi-fi sistem - vodič za začetnike

Sestavljate svoj prvi hi-fi sistem? Tukaj je vse, kar boste morali vključiti v svoj prvi visokokakovostni zvočni sistem.
Nekoliko ste že razmišljali o vlaganju v kakovostno avdio opremo. Prebrali ste številne raziskave razvoja tehnologij, premleli različne možnosti in prišli do zaključka - investirali boste v kompleten hi-fi sistem. Najprej ... čestitam, dobrodošli v svet visoke kakovosti!

Pomembna prednost, ki jo ima hi-fi sistem pred drugimi visokokakovostnimi zvočnimi opcijami je, da ga lahko sest..

Preberi več

Tablica, ki je odprla številne denarnice, a nima ne Androida ne IOS

V februarju je bilo na Kickstarterju uspešnih nekaj več kot 35 odstotkov prijavljenih projektov. Eden od najuspešnejših v letošnjem letu je ideja o tablici Superscreen, ki je podaljšek vašega telefona. Da bi dosegli milijon dolarjev podpore, so potrebovali le en teden.
Čeprav prodaja tabličnih računalnikov v zadnjih letih upada, pa je bila ena od najuspešnejših idej na platformi za množično zbiranje sredstev Kickstarter povezana prav s tabličnimi računalniki. Američan Brent Morgan, tehnološki navdušenec, je v enem tednu zbral več kot milijon dolarjev za svojo idejo, poimenovano Superscre..

Preberi več

Smart TV

Razvoj SMART televizorjev hitro napreduje, po uporabnosti se že lahko primerjajo s pametnimi telefoni ali tablicami. To pomeni, da poleg običajnih funkcionalnosti – gledanja televizijskega programa in posnetih vsebin – omogočajo tudi veliko drugih funkcij, kot:

  • naložite si lahko različne aplikacije in dostopate do svojih priljubljenih vsebin ali
  • dostopate do vsebin na internetu

Operacijski sistemi omogočajo, da uporabnik kar se da enostavno in hitro preklaplja med aplikacijami, ki jih dnevno uporablja.

Funkcija USB multimedija omogoča ogled filmov..

Preberi več

Kako izbrati nosilec za TV

Skoraj vsi ploski TV zasloni imajo priloženo stojalo s podstavkom. To (in morda kakšen trak za preprečevanje padca) je tudi vse, kar potrebujete, če boste postavili vaš TV na mizo ali omarico. Toda ena od stvari, zaradi katerih so ploski televizorji tako privlačni je njihova plitva globina in majhna teža, zato jih lahko pritrdimo na steno. In pritrditev tv sprejemnika na steno vam omogoča varno in prostorsko učinkovito namestitev.
Zelo malo televizorjev ima priložen tudi nosilec za na steno, zato boste morali nosilec za TV kupiti posebej.
Nakupovanje nosilca za TV se lahko zaradi veli..

Preberi več

Zakaj so televizorji Sony nekaj posebnega

S Sonyjevimi televizorji z najnovejšimi tehnologijami za izboljšanje podrobnosti in zmanjšanje šuma je slika vedno ostra, natančna in neverjetno pristna. Podrobnosti v Sony TV 4K HDR zagotavljajo zmogljivi procesorji. Z naprednimi algoritmi za odpravljanje šuma in izboljšanje jasnosti ti procesorji ustvarijo slike, ki so ostre, čiste in neverjetno pristne.

Obdelava slike v realnem času je s tehnologijo 4K HDR Processor X1 Extreme za 40 % boljša od tiste, ki jo je zagotavljal uveljavljen 4K Processor X1™. Ločljivost vsega, kar gledate, poviša tako, da skorajda doseže kakovost 4K HDR.

Preberi več

Zvočniški kabli - Kaj morate vedeti

Se počutite izgubljeno ob uporabi žargona glede zvočniških kablov? Naj vam pomagamo z nekaj koristnimi nasveti za nakup vaših zvočniških kablov.

Kakovost zvočniškega kabla je bila med avdiofili tema od nekdaj. Nekateri trdijo, da je kakovost zvočniškega kabla prav tako pomembna kot kakovost hi-fi komponent, ki jih le-ti povezujejo. Drugi navdušenci raje prihranijo nekaj denarja z nakupom cenejših zvočniških kablov in so prepričani, da ni nobene razlike v kakovosti zvoka.

Namesto, da tiščimo nos med nasprotujoča si tabora in tvegamo, da nas povlečeta v obstoječo bitko se ..

Preberi več

Pretočno predvajanje zvoka – poslušanje glasbe brez zmešnjave kablov

Prihodnost pripada digitalni glasbi. Sedaj že številni prenosniki, pametni telefoni, tablični računalniki, stereo sistemi in aktivni zvočniki nudijo možnost brezžičnega prenosa glasbenih podatkov. Na trgu so se uveljavile štiri tehnologije: AirPlay™, Bluetooth®, DLNA in NFC.
Ampak v čem se ti sistemi razlikujejo in katera tehnologija nudi največ prednosti za uporabnika?

AirPlay™: glasba in videi prek WLAN-a

  • Pametni telefon pridobiva glasbo z omrežnega trdega diska in jo predvaja na mini sistemu.
  • Prenosnik predvaja glasbene podatke na aktivnem zvočniku. P..

Preberi več

Digitalizacija slike in zvoka

Naj bo to vaša najljubša glasba na gramofonskih ploščah in kasetah ali vaši najljubši filmi na VHS-kasetah in kasetah Hi8, pa tudi najljubše fotografije, diapozitivi in negativi: kakovost te glasbe, filmov ali fotografij se s časom zelo zmanjša. Gramofonske plošče začnejo prasketati in pokati, magnetni sloji na trakovih trpijo za znaki obrabe, fotografije postanejo neostre, zvok pa postane zamolkel. Z napravami in programsko opremo za digitalizacijo zob časa nima nobene možnosti. Z nekaj kliki bodo vaši stari zakladi digitalizirani, restavrirani in optimizirani.

Prednosti:

..

Preberi več