Kratka zgodovina vinila

Kako je glasbeni format, ki je v osemdesetih upadal, nenadoma postal ena najbolj priljubljenih oblik poslušanja v 21. stoletju? 

Pogled nazaj na posneto glasbo
Eden najzgodnejših izumov za predvajanje posnete glasbe je bil leta 1877 s Thomasom Edisonom in fonografom – napravo, ki se uporablja za snemanje zvoka z vrtečimi se valji. Šele leta 1888 je nemško-ameriški izumitelj Emile Berliner izšel z gramofonom. Gramofon je predvajal glasbo z uporabo diskov Berliner, katerih premer je bil pet do sedem centimetrov in je podvojil zmogljivost v primerjavi z Edisonovim cilindro..

Preberi več

Cambridge Audio pozdravlja "Dan prodajaln plošč" in posebej predstavlja gramofon Alva TT V2

Britanski strokovnjak za Hi-Fi Cambridge Audio je izdal svoj novi gramofon Alva TT V2, ki je označen kot "vrhunska možnost za resne avdiofile, ki želijo tudi udobje brezžičnega pretakanja visoke ločljivosti."

Zasnovan je z namenom biti tradicionalnega Hi-Fi sistema, vendar s sodobnimi vrhunskimi funkcijami, in temelji na originalnem Alva TT, ki je bil prvi aptX HD Bluetooth gramofon za brezžično pretakanje. Podobno je Alva TT V2 gramofon z direktnim pogonom in seveda je spet prisoten in p..

Preberi več

Poznate izdelke leta po izboru What hi-fi? za lansko leto?

Zdaj je pravi čas, da se spomnimo izdelkov leta 2021. Na spletni strani vodilnega vodnika za kupce tehnologije na svetu – What Hi-Fi? poleg najnovejših ocen o hi-fi komponentah, domačem kinu in tehnologiji, informacijah o izdelkih, različnih novic, nasvetov, videoposnetkov in še več, najdete tudi izbor izdelkov leta 2021. Nekaj jih imamo tudi v naši ponudbi.

Cambridge Audio - kratka predstavitev

Od svojega začetka leta 1968 je Cambridge Audio vedno na prvo mesto postavljal "dober zvok". Razvijalci pri Cambridge Audio so tako predani tej veri, da so pogosto ustvarili lastne tehnologije, zaradi katerih je Cambridge Audio danes v ospredju avdio inovacij v svetovnem merilu.

Prvi izdelek Cambridge Audio, integrirani ojačevalnik P40, se je zapisal v zgodovino kot prvi ojačevalec, ki je uporabljal toroidni transformator. To je bila velika inovacija in je zdaj - zaradi boljše zmogljivosti - standardna komponenta v skoraj vseh vrhunskih ojačevalnikih, ki jih od takrat proizvajajo razl..

Preberi več

Značke : Cambridge Audio

Cambridge Audio novi gramofon – ALVA TT V2

Gramofon Alva TT V2 je za ljudi, ki želijo poslušati plošče v izjemni kakovosti – brez potrebe po izbiri ali nameščanju dodatnih komponent. Gramofon Alva TT V2 ima nameščeno kartušo, izdelano po meri. Povezuje se s skoraj katerim koli avdio sistemom, zahvaljujoč preklopnemu integriranemu fono predojačevalniku. Deluje celo brezžično z visokokakovostnimi sistemi Bluetooth zvočnikov. Bluetooth omogoča prosto izbiro postavitve vašega gramofona, ne samo tam kjer deluje najbolje, temveč tam kjer tudi pride najbolj do izraza.

Prednosti gramofona Alva TT V2:

  • Bluetooth aptX H..

Preberi več

Ojačevalec ali sprejemnik - kaj naj izberem?

Ojačevalec je naprava, ki pretvori nizkonapetostne signale iz vaše izvorne opreme v signal z dovolj ojačenja, da se lahko uporabi za napajanje para zvočnikov. Funkcije ojačevalnika lahko razdelimo na dva glavna dela. Prvi vam omogoča združevanje in izbiro več vhodov ter izbiro zahtevane stopnje ojačanja in se na splošno imenuje predojačevalnik. Drugi opravi vse težko delo in dodaja ojačenje signalom, da bi ga lahko uporabili za napajanje para zvočnikov. To je ojačevalnik moči. Če so funkcije razdeljene v dve škatli, kot sta Edge NQ in Edge W, se ti imenujejo pred in močnostni ojač..

Preberi več

Cambridge Audio predstavlja glasbeni sistem EVO

S Cambridge Audio EVO 75 glasbenim sistemom smo vašo avdio preteklost in sedanjost prinesli v prihodnost. Z izjemnim ojačevalnikom Hypex NCore Class D in Cambridge Audio vodilno platformo za pretakanje glasbe StreamMagic v napravi je vse, kar morate storiti, da dodate zvočnike, da boste uživali v vrhunski kakovosti zvoka visoke ločljivosti iz elegantnega, diskretnega ohišja.

Preberi več

Cambridge Audijo CX serija 2

Pet let od izdaje CX serije, je Cambridge Audio posodobil celotno serijo in predstavil novo serijo CX 2.


Prva modela nove serije CX 2 sta prenovljena integrirana ojačevalnika CXA61 in CXA81. Oba sta bila izbrana za najboljši ojačevalnik leta 2019 s strani revije What Hi-Fi? v svojih kategorijah. (Več informacij >>) Od zunaj ni opaziti bistvenih sprememb razen v barvi, v notranjosti pa so nadgradili večino komponent na signalni poti, dodali večje kondenzatorje, dodal..

Preberi več

Kaj je potrebno za hi-fi sistem - vodič za začetnike

Sestavljate svoj prvi hi-fi sistem? Tukaj je vse, kar boste morali vključiti v svoj prvi visokokakovostni zvočni sistem.
Nekoliko ste že razmišljali o vlaganju v kakovostno avdio opremo. Prebrali ste številne raziskave razvoja tehnologij, premleli različne možnosti in prišli do zaključka - investirali boste v kompleten hi-fi sistem. Najprej ... čestitam, dobrodošli v svet visoke kakovosti!

Pomembna prednost, ki jo ima hi-fi sistem pred drugimi visokokakovostnimi zvočnimi opcijami je, da ga lahko sest..

Preberi več

Great British Sound - zgodovina

Odkar smo leta 1968 na tržišče uvedli našo ikono Cambridge Audio ojačevalec P40, imamo jasen cilj: izdelovati avdio naprave, ki proizvajajo resnično izviren, čisti in naraven zvok.
Nič ni dodano in nič ni izpuščeno.

Leta 1968 je skupina nadarjenih diplomantov v Cambridgeu v Angliji ustanovila visokotehnološko podjetje za raziskave in razvoj ter izdelavo prototipov. To je bilo rojstvo Cambridge Audia. V šestdesetih letih so se hkrati zgodile tri stvari: britanski bendi so uživali v izjemnih uspeh..

Preberi več

Nižje redne cene za Cambridge Audio CX serijo

Obveščamo vas, da smo kot glavni distributer Cambridge Audio za Slovenijo uspeli izpogajati nižje prodajne cene za CX serijo.

Cambridge Audio CXN mrežni predvajalnik je nadgradnja uspešnega predhodnika Stream magic 6. Nov medijski predvajalnik, s katerim lahko glasbo predvajate iz tablic, i-phonov, androidov, preko Bluetootha, CD,DVD, Blueray predvajalnikov, TV-ja. Povežete ga v omrežje žično ali Wi-Fi. Nova cena: 999,00€.

Preberi več

Cambridge Audio Minx Air 200

Cambridge Audio Air 200 je vsestransko brezžični-AirPlay glasbeni sistem, ki vam pričara vaše najljubše skladbe. Vaše skladbe lahko poslušate iz iPhone, iPad, pametnih telefonov, tabličnih računalnikih ali računalnik, kot tudi preko FM sprejemnika.


Lahko pa uporabljate razne glasbene aplikacije kot so Spotify ali Napster. Prav tako lahko glasbo pretakate tudi brezžično na vaš sistem Cambridge Audio Air 200. Sistem Cambridge Audio Air 200 je kompakten sistem, ki napolni vaš prostor z visokokvalite..

Preberi več