Spoznajte QAcoustics 5000 serijo

Nova serija zvočnikov podjetja Q Acoustics nosi oznako 5000 in je namenjena tako stereo sistemom, kot postavitvam domačega kina.

Serija 5000 je umeščena med njihovo večkrat nagrajeno serijo 3000i in modele serije Concept ter je sestavljena iz dveh modelov zvočnikov za knjižno polico ali stojala – 5010 in 5020, dveh samostoječih modelov – 5040 in 5050 ter centralnega zvočnika.

Glavna značilnost te serije je zasnova zvočniških enot, ki uporabljajo svoj profil C3 Continuous Curved Cone za ustvarjanje nizkih in srednjih tonov, tehnologije, ki je vzeta iz njihovih dražjih modelov.

Profil neprekinjenega ukrivljenega stožca C3 je rezultat obsežnih raziskav in inženiringa za združevanje prednosti nizkotonskih zmogljivosti tradicionalne membrane z ravnim stožcem z nadzorom visokih/srednjih frekvenc razširjene membrane. Q Acoustics navaja, da ima en, gladek, neprekinjen profil krivulje veliko prednosti, vključno z odlično disperzijo, dobro nadzorovanim frekvenčnim odzivom in bolj gladko integracijo z visokotoncem.

Dinamika globokih nizkih tonov je prav tako boljša s tesnejšim, pridušenim najglobljim zvokom, kar poslušalcu omogoča, da zvočnike brez večjih težav postavi bližje zadnji steni. Poleg tega Q Acoustics navaja, da so tudi harmonična popačenja zmanjšana, kar omogoča seriji 5000, da zagotavlja odlično zmogljivost s široko zvočno kuliso.

Več informacij o tej seriji zvočnikov: Q Acoustics 5000 serija.