Aplikacija StreamMagic

StreamMagic je pametna kombinacija strojne in programske opreme, ki je v središču omrežnih predvajalnikov Cambridge Audio in vam omogoča predvajanje digitalne glasbe od koder koli. StreamMagic je že presegel 100.000 uporabnikov.

Modul StreamMagic je v osrčju nagrajenih Cambridge Audio omrežnih avdio predvajalnikov. Ne glede na to, ali poslušate storitve pretakanja, pošiljate skladbe iz svojih mobilnih naprav prek Airplay™ ali Chromecast built-in™ ali samo brskate pogon NAS z mešanico vrst zvočnih datotek od MP3 do DSD, StreamMagic bo pokril vse.

Aplikacija StreamMagic je najboljši nadzor nad vašimi izdelki Cambridge Audio Streaming. Aplikacija StreamMagic, združljiva z Evo 150/75, CXR120/200, CXN (v2), 851N in Edge NQ, omogoča hiter dostop do naprav, seznamov predvajanja in internetnega radia.

Razvojni proces za StreamMagic je razložil vodja programske opreme Chrisom Saunders.

Za vse, ki ste novi v StreamMagic - kaj počne in kako naredi izkušnjo poslušanja bolj prijetno?
StreamMagic so možgani naših omrežnih igralcev; deluje kot razvodna omarica, ki jo lahko upravljate s pametnim telefonom, omogoča poslušanje glasbe iz skoraj vseh možnih virov. Kljub temu je naš končni cilj, da smo nevidni, da poskrbimo, da je poslušanje vaše najljubše glasbe kar se da preprosto.

Od kod izvirna ideja za StreamMagic?
Pred več kot desetimi leti smo spoznali, da bo pretakanje digitalne glasbe iz številnih različnih virov vse večji problem. Takrat smo res imeli samo internetni radio, nekaj pomožnih storitev in glasbo, shranjeno na osebnem računalniku ali omrežnem pogonu, vendar smo vedeli, da bo pretakanje napredovalo in raslo ter da bodo viri postali bolj raznoliki. Zdaj želimo podpreti čim več različnih tehnologij v eni škatli, tako da ne potrebujete zapletenih nastavitev ali več izdelkov za poslušanje vaše glasbe, od koder koli prihaja.
Naš izvirni izdelek (NP30 ) je omogočil dodajanje pretakanja digitalne glasbe vašemu obstoječemu hi-fi sistemu. Nato smo ugotovili, da boljša izkušnja zahteva več nadzora nad celotnim sistemom, in z izdelkoma Stream Magic 6 in Minx Xi smo začeli razumeti moč pametnega telefona in kako so lahko naše naprave srce sistema, ne le dodatek. Od takrat so nam serije 8, serije CX in Edge pokazale uporabo digitalnega pretakanja v sistemih z višjimi specifikacijami, preden smo resnično poustvarili sistem vse v enem z našimi najnovejšimi izdelki Evo.

V zadnjih 10 letih je bilo več različic sistema – kako se vi in ​​vaša ekipa pripravljate na lansiranje nove različice?
Vse naše razvojne ekipe so interne (no, danes večinoma na svojih domovih!), tako da gre res za timsko delo. Nove funkcije, posodobitve in popravke napak določi ekipa s prispevki celotnega podjetja, vključno s podporo strankam, prodajo, razvijalci in našo ekipo za zagotavljanje kakovosti. Programska oprema za vsak element se nato razvije, posreduje drugim inženirjem v pregled, nato pa jo ločeno preizkusi naša skupina za zagotavljanje kakovosti, ki bo skupaj z razvijalci delala, da bodo stvari popolne. Ko bodo zadovoljni, bodo posodobitev delili s preostalo našo ekipo za interno testiranje (večina nas ima doma več izdelkov) za nadaljnje testiranje. Končno je bila izdana različica za naše beta preizkuševalce (obiščite https://www.cambridgeaudio.com/beta-testingče želite izvedeti, kako se prijaviti) za končno preverjanje pred izpustitvijo.

Ali ste v zadnjem desetletju uporabe StreamMagic opazili kakšne zanimive trende?
Pošteno je reči, da je pametni telefon postal vse pomembnejši kot del pretočne izkušnje naših strank. Prvotno je bila aplikacija priročen daljinski upravljalnik, brez katerega bi lahko živeli. Zdaj ponuja vse funkcije, ki jih potrebujete za nastavitev vaše naprave, prilagajanje njene zmogljivosti in funkcionalnosti ter izbiro glasbe iz različnih virov. Vendar pa se je s prihodom tehnologij, kot sta Spotify Connect in AirPlay, spremenila tudi vloga pametnih telefonov v našem sistemu, pri čemer se naši predvajalniki pogosto povezujejo neposredno s pretakanjem, kar vam omogoča, da se potopite v njihovo izkušnjo poslušanja.

Kaj je vaša najljubša stvar, ki jo lahko naredi StreamMagic?
Ne glede na to, kako lepi so naši izdelki, lahko z vgrajenimi storitvami, kot je Chromecast, zlahka in neopazno postanejo popolnoma pregledni za proces poslušanja glasbe. Seveda potrebujete izdelek z glasovnim upravljanjem (kot je Nest Mini), da vas sliši izgovoriti "predvajaj Radio XYZ v dnevni sobi", vendar lahko nastavite svoj omrežni predvajalnik kot privzeto glasbeno napravo v tej sobi in imate to, glasba, ki zveni odlično, ne da bi mignili s prstom!

Imate kakšne nasvete ali trike za uporabnike?
Shranite naš tedenski seznam predvajanja Spotify kot prednastavitev v predvajalniku, samodejno se bo posodobil in vedno boste v stiku s tem, kar je ekipa poslušala, ko delajo na posodobitvah in novih izdelkih! Uporabnike tudi spodbujamo, da stopijo v stik z nami prek razdelka za povratne informacije v aplikaciji in spremljajo ankete. Če obstaja kakšna funkcija, ki bi jo radi videli v StreamMagic, je to pravi kraj, da nam to poveste!

Imate kakšne velike načrte za StreamMagic?
Uporaba medijev se nenehno razvija in ko se glasba, tehnologija ter naše življenjske in delovne situacije spreminjajo, se bodo odkrile nove priložnosti za napredek. Vsi smo najprej ljubitelji glasbe, a tudi rešujemo probleme. Oči in ušesa imamo odprta in iščemo trenutek, ko nam bo drug izdelek ali funkcija omogočila, da bo vse naše izkušnje poslušanja toliko boljše.