KEF za jesen 2022 najavlja prihod brezžičnih samostoječih zvočnikov LS60

KEF je ob praznovanju svoje 60. obletnice napovedal skorajšnji prihod brezžičnega samostoječega zvočnika LS60 Wireless, prvega brezžičnega Single Apparent Source sistema na svetu.

Tehnologija za LS60 Wireless je iz KEF-ove vodilne serije Blade, za katero podjetje pravi, da je "cilj doseči akustični ideal točkovnega vira, kjer nizke, srednje in visoke frekvence sevajo iz ene točke." V središču tega je KEF-ov lasten niz gonilnikov Uni-Q 12. generacije, ki uporablja tehnologijo absorpcije metamaterialov. Za LS60 je bil izpopolnjen z blažilcem visokotonske vrzeli in novim prostorskim zvokom »Z-Flex«, ki pomaga dodatno odpraviti popačenje in zagotavlja bolj naravno zvočno zmogljivost. S to tehnologijo in elegantno talno zasnovo novi zvočnik bolj odseva serijo Blade kot sistem LS50 Wireless II.

Brezžični zvočnik LS60 ima tudi dva para 5,25-palčnih nizov gonilnikov Uni-Core (kot je bilo prvič vidno na nizkotoncu KC62), skupaj s sistemi P-Flex in Smart Distortion Control podjetja za uravnoteženje nizkih frekvenc in povratnih - zadnji bas gonilniki, ki pomagajo odpraviti vibracije ohišja. Na voljo je tudi s KEF-jevim mehanizmom Music Integrity Engine, pri čemer ima LS60 nizkofrekvenčno fazno korekcijo, ki zagotavlja "natančen čas, natančen, kot če bi poslušali izvirni zvok".

Ponaša se s skupno močjo 1400 W, z ojačevalniki, namenjenimi visokim, srednjim in nizkim frekvencam v vsakem zvočniku. Kljub imenu ima LS60 Wireless tudi nekaj žičnih možnosti, vključno z izhodi HDMI eARC in globokotonca. Poleg podpore za pretakanje datotek PCM do 24-bit/384 kHz ter dekodiranja DSD in MQA je na voljo tudi združljivost z Apple AirPlay 2, Google Chromecast in Bluetooth. Z aplikacijo KEF Connect se lahko povežete s svojimi najljubšimi storitvami pretakanja in drugimi glasbenimi aplikacijami ter tudi natančno prilagodite nastavitve zvočnikov in povežete LS60 Wireless v širšo domačo postavitev. Podjetje še dodaja, da bodo do jeseni zvočniki Roon Ready.

Brezžični zvočniki KEF LS60 bodo na voljo junija po ceni 6600 € za par. Odločite se lahko za titanovo sivo, mineralno belo ali kraljevsko modro barvo, več informacij in posodobitev o bližnjem prihodu pa je na voljo na spletni strani KEF. Zagotovo izgledajo kot del z elegantno tanko obliko, zato nam sporočite, ali LS60 Wireless dosega vse prave note, da vas zanima!


VIR: KEF (prek sporočila za javnost)