Cambridge Audio - kratka predstavitev

Od svojega začetka leta 1968 je Cambridge Audio vedno na prvo mesto postavljal "dober zvok". Razvijalci pri Cambridge Audio so tako predani tej veri, da so pogosto ustvarili lastne tehnologije, zaradi katerih je Cambridge Audio danes v ospredju avdio inovacij v svetovnem merilu.

Prvi izdelek Cambridge Audio, integrirani ojačevalnik P40, se je zapisal v zgodovino kot prvi ojačevalec, ki je uporabljal toroidni transformator. To je bila velika inovacija in je zdaj - zaradi boljše zmogljivosti - standardna komponenta v skoraj vseh vrhunskih ojačevalnikih, ki jih od takrat proizvajajo različni proizvajalci.

Leta 1975 je bil integrirani ojačevalnik Classic One prvi opremljen z večplastnimi tiskanimi vezji. In CD1, ki je bil predstavljen leta 1985, je bil prvi dvodelni CD predvajalnik na svetu in je veljal za najboljšega predvajalnika CD-jev, ki je bil takrat na voljo.

Od leta 1996 je imel Cambridge Audio popolno inženirsko ekipo, tako digitalno kot analogno, ki je bila sposobna oblikovati in razviti celotne izdelke v podjetju.

Leta 2006 je Cambridge Audio predstavil svojo kritično hvaljeno serijo Azur 840. Pri tem sta bili uporabljeni dve ključni tehnologiji, ki sta bili razviti v podjetju in se uporabljata še danes. so:

Patentirana ojačitev Crossover Displacement (XD) združuje zmogljivost razreda-A z učinkovitostjo razreda-AB. To je pomagalo, da je bil 840A izbran za dvokanalni ojačevalnik leta 2007/2008 na prestižnih nagradah EISA.

Poleg tega je razvojna ekipa Cambrige Audio razvila povečavo vzorčenja s prilagodljivim časovnim filtriranjem (ATF). ATF poveča vse digitalne signale – kot je 16-bitni/44,1 kHz s CD-jev – na 24-bitni/384 kHz signal. To omogoča veliko natančnejšo reprodukcijo zvočnega signala.

Leto 2011 je bilo še eno prelomno leto za Cambridge Audio z lansiranjem NP30 – našega prvega omrežnega predvajalnika glasbe in prvega, ki je uporabljal našo skrbno izdelano platformo za pretakanje StreamMagic. Ta platforma se nenehno razvija in zadnjih 5 let vsako leto osvaja nagrade What Hi-Fi? Trenutno je na voljo tudi v prenovljeni različici za naše streamerje 851N in CXN.

Zgoraj omenjene patentirane tehnologije so edinstvene za izdelke Cambridge Audio. Prizadevanje za zvesto reprodukcijo je danes za razvojno ekipo enako pomembno, kot je bilo, ko se je začelo njihovo poslanstvo. Poudarek je na tem, da zadevna glasba zveni točno tako, kot bi morala zvenjeti. Tako, da lahko vsak ponosni lastnik Cambridge Audio uživa v odličnem britanskem zvoku.