Kaj je potrebno za hi-fi sistem - vodič za začetnike

Sestavljate svoj prvi hi-fi sistem? Tukaj je vse, kar boste morali vključiti v svoj prvi visokokakovostni zvočni sistem.
Nekoliko ste že razmišljali o vlaganju v kakovostno avdio opremo. Prebrali ste številne raziskave razvoja tehnologij, premleli različne možnosti in prišli do zaključka - investirali boste v kompleten hi-fi sistem. Najprej ... čestitam, dobrodošli v svet visoke kakovosti!

Pomembna prednost, ki jo ima hi-fi sistem pred drugimi visokokakovostnimi zvočnimi opcijami je, da ga lahko sestavite tako, da bo zadostil tistim pogojem, ki jih sami določite. Vsaka enota, ki jo vključite v svoj sistem, ima določeno nalogo, ki jo opravlja dobro in rezultat je odličen zvok. Tukaj so hifi komponente, o katerih morate razmišljati:

Viri
Pomislite na glasbene vire, ki jih radi poslušate. Recimo, da imate na trdem disku arhiv glasbenih datotek ali pa ste navdušeni uporabnik pretočnih storitev, kot je Spotify ali Apple Music - v tem primeru vključite omrežni predvajalnik v vašo namestitev. Če ste ste pred kratkim pridobili zbirko plošč, boste želeli, da jo bo gramofon v celoti izkoristil. Ne uporabljate več CD-jev? Potem iz sistem izpustite CD predvajalnik. Kot smo omenili, je lepota hi-fi sistema, da ga lahko prilagodite svojim potrebam.

Ojačevalec
Hi-fi komponenta, ki jo brezpogojno potrebujete v vaši namestitvi, je ojačevalnik. Ta ločeno opravlja nalogo, da napaja glasbo, z njim pa lahko tudi nadzorujete glasnost. Obstajajo različne vrste ojačevalcev, ki jih lahko dodate v vaš hi-fi sestav - močnostni ojačevalci, predojačevalci, integrirani ojačevalniki in tudi sprejemniki.

Zvočniki
Zadnja enota, ki jo potrebujete, so zvočniki, od katerih seveda glasba prihaja! Najpomembnejše stvari o katerih je treba razmisliti so: velikost zvočnikov, velikost sobe, v kateri bodo postavljeni in kje v sobi jih boste postavili. Vedite, da za odličen zvok ne potrebujete ogromnega para zvočnikov.

Kabli
Svoje hi-fi komponente boste morali povezati, zato natančno poglejte, katere kable morate kupiti. Potrebujete takšne kable, ki vsako od enot povezuje z drugimi. Za zvočnike potrebujete tudi zvočniški kabel, ki ga lahko kupite v že narejenih dolžinah, ali pa sami izmerite na želeno dolžino.

To je vse, kar potrebujete, da začnete uživati v domačem hi-fi sistemu. Če še vedno ne veste točno, kaj potrebujete, preverite spodnji videoposnetek.