Tablica, ki je odprla številne denarnice, a nima ne Androida ne IOS

V februarju je bilo na Kickstarterju uspešnih nekaj več kot 35 odstotkov prijavljenih projektov. Eden od najuspešnejših v letošnjem letu je ideja o tablici Superscreen, ki je podaljšek vašega telefona. Da bi dosegli milijon dolarjev podpore, so potrebovali le en teden.
Čeprav prodaja tabličnih računalnikov v zadnjih letih upada, pa je bila ena od najuspešnejših idej na platformi za množično zbiranje sredstev Kickstarter povezana prav s tabličnimi računalniki. Američan Brent Morgan, tehnološki navdušenec, je v enem tednu zbral več kot milijon dolarjev za svojo idejo, poimenovano Superscreen.
Superscreen oziroma velik zaslon v slovenskem prevodu je v osnovi podaljšek za vaš pametni telefon. "Superscreen ti ponuja prednosti tablice z močjo in priročnostjo vašega telefona," kampanja na Kickstarterju nagovarja podpornike.

Kako deluje?
Po videzu je Superscreen le še ena od številnih tablic, ki so že prisotne na trgu. Od njih se loči le po eni malenkosti. Na njej ne deluje noben od najbolj priljubljenih operacijskih sistemov – ne Android in ne IOS.
Tablica omogoča le brezžično prikazovanje vašega telefona na večjem zaslonu. Uporabnik si namesti aplikacijo na svoj pametni telefon in ga poveže s tablico, ki nato prikazuje vse, kar se odvija na zaslonu telefona. Ob tem morate poskrbeti, da je telefon od tablice oddaljen največ 30 metrov.
Avtorji obljubljajo, da je tablica združljiva s 97 odstotki trenutnih pametnih telefonov na trgu.

več: siol.net