Kako izračunati idealno višino televizorja na steni

Ko načrtujete hišni kino svojih sanj, je najprej treba razmisliti o postavitvi TV zaslona – vse se začne tam. Tudi če v svojo dnevno sobo samo dodajate stenski ploski zaslon, sta pravilna višina in kot gledanja glavni dejavnik pri tem, kako zelo boste uživali v izkušnji gledanja.

Čeprav nam periferni vid omogoča, da vidimo vidno polje, ki je široko skoraj 180°, ni tako enostavno izostriti slik zunaj veliko manjšega kota. Slike tik pred vami ponavadi postanejo glavni fokus in dogajanje na obrobju zaslona je lahko spregledano. Vaš zaslon mora biti znotraj tega kota za čim bolj poglobljeno izkušnjo.

Če sedite preblizu zelo velikih televizorjev, bodo deli zaslona padli izven idealnega kota 36°, zaradi česar se bodo vaše oči premikale bolj, kot je potrebno. Na drugi strani pa..

Preberite več

Najboljše je postalo še boljše: Predstavljamo Cambridge Audio CXN100

Cambridge Audio je že vrsto let vodilni, ko gre za pretakanje glasbe. In zdaj je naš nagrajeni mrežni predvajalnik CXN V2, ki je vstopil tudi v Hišo slavnih, dobil naslednika v povsem novem mrežnem predvajalniku CXN100.

Prva stvar, ki jo boste opazili pri CXN100, je večji barvni zaslon visoke ločljivosti – še toliko bolje za ogled te ključne umetnine albuma. Izpopolnili smo tudi sprednji gumb za bolj tekoč in bolj otipljiv nadzor vašega poslušanja.

Znotraj CXN100 postavljamo stvari na višji nivo z novim DAC ESS ES9028Q2M SABRE32 in naš najnovejši modul Gen 4 StreamMagic nadomešča starejši Gen 3. Preoblikovana in poenostavljena vezja, ki so bila strokovno uglašena v našem laboratoriju za poslušanje v Londonu, dopolnjujejo sliko.

V naši ponudbi na: Preberite več

Novi KEF LSX II LT po ceni, ki vam bo všeč

Nov član nagrajene družine LSX za dostop do izjemne visoke ločljivosti

LSX II LT, zasnovan kot poenostavljena različica, ima enak impresiven zvok visoke ločljivosti in ključne tehnologije kot LSX II, vendar po ceni, ki vam bo še bolj všeč. Ta kompaktni brezžični HiFi sistem zvočnikov, ki ga poganjata KEF-ov mehanizem Music Integrity Engine in značilni niz gonilnikov Uni-Q, zagotavlja neprimerljivo jasnost zvoka. Brez truda pretakajte karkoli, vključno z AirPlay 2, Chromecast in Spotify, ali pa se brezhibno povežite z namizjem, prenosnikom, televizijo in drugimi prek vhodov HDMI ARC in USB-C.

LSX II LT ima vgrajeno podporo za pretakanje do 24-bitov/384 kHz in vključuje namenske ojačevalnike v vsakem zvočniku, kar zagotavlja enako izjemen zvok visoke ločljivosti kot LSX II. Br..

Preberite več

Cambridge Audio MXN10 in DACMagic 200M zdaj tudi Black Edition

Zahvaljujoč uspehu lansiranja omejene izdaje CX serije izdaja Cambridge Audio zdaj Black Edition varianto tudi za digitalno-analogni pretvornik DacMagic 200M in omrežni pretakalnik MXN10.

Tako kot pri izdelkih serije CX Black Edition bosta imela nova Black Edition DacMagic 200M in MXN10 enako funkcionalnost in zmogljivost kot njuna siva dvojnika, vendar bosta imela mat črne anodizirane prednje plošče s sijajno črno pikčasto oznako. Zdi se kot presenetljivo velikodušna poteza s strani Cambridgea, da se bosta Black Edition DacMagic 200M in MXN10 prodajala po enakih cenah kot njihovi kolegi Lunar Grey, kljub statusu omejene izdaje. 

Ta novi razvoj sledi uspehu linije izdelkov CX Series Black Edition podjetja Cambridge Audio, ki je pritegnila veliko pozornosti zaradi svoje ..

Preberite več

Zvočniki LSX II in R serija sta prejela nagrado EISA Best Product 2023 – 2024

S ponosom sporočamo, da je EISA podelila nagrado za brezžične regalne zvočnike zvočnikom LSX II in nagrado za serijo R zvočnikov v svojih kategorijah kot najboljšegi izdelk 2023–2024.

Expert Imaging and Sound Association je skupnost 60 tehnoloških revij, spletnih mest in komentatorjev družbenih medijev iz 29 držav, specializiranih za hi-fi, domači kino, foto in video, avtomobilsko in mobilno elektroniko. Vsako leto strokovna žirija EISA najboljše izdelke v vsakem razredu nagradi z zaželeno nagrado EISA.

Preverite v naši ponudbi:

Glasbeni podcast podjetja Cambridge Audio

Na Spotifyju Cambridge Audio objavlja serijo podcastov, imenovana Made By Music, v kateri se voditelj Sean Hannam z gosti pogovarja o ključnih trenutkih iz njihovih življenj, zlasti o ploščah, ki so jih oblikovale in vplivale nanje ter pesmih iz zadnji katalog izvajalcev.

V vsaki epizodi izvemo o trenutkih v glasbi, ki so ustvarjalcem samim najpomembnejši.

Nove epizode izhajajo vsaka dva meseca, izključno na Spotifyju

..

Preberite več

Spoznajte QAcoustics 5000 serijo

Nova serija zvočnikov podjetja Q Acoustics nosi oznako 5000 in je namenjena tako stereo sistemom, kot postavitvam domačega kina.

Serija 5000 je umeščena med njihovo večkrat nagrajeno serijo 3000i in modele serije Concept ter je sestavljena iz dveh modelov zvočnikov za knjižno polico ali stojala – 5010 in 5020, dveh samostoječih modelov – 5040 in 5050 ter centralnega zvočnika.

Glavna značilnost te serije je zasnova zvočniških enot, ki uporabljajo svoj profil C3 Continuous Curved Cone za ustvarjanje nizkih in srednjih tonov, tehnologije, ki je vzeta iz njihovih dražjih modelov.

Profil neprekinjenega ukrivljenega stožca C3 je rezultat obsežnih raziskav in inženiringa za združevanje prednosti nizkotonskih zmogljivosti tradicionalne membrane z ravnim stožcem z nadzo..

Preberite več

NAD C3050 stereofonični ojačevalnik je prejel nagrado EISA Integrated Amplifier 2023-2024

NAD Electronics, visoko cenjen proizvajalec visoko zmogljivih avdio/video komponent, je objavil, da je stereofonični ojačevalnik C 3050 prejel nagrado EISA Integrated Amplifier 2023-2024. Nagrade Expert Imaging and Sound Awards, znane kot EISA, so združenje 60 specializiranih revij in spletnih mest za elektroniko iz 29 držav. Revije članice EISA izberejo zmagovalce po pregledu in testiranju na tisoče izdelkov. Dobitniki priznanj se štejejo za najboljše v svoji kategoriji v letu.

EISA uredniki hi-fi avdio publikacij hvalijo NAD C 3050 zaradi njegove tehnologije, ki je pripravljena na prihodnost, spektakularne kakovosti zvoka, vrhunskih možnosti pretakanja in zmogljivosti za več prostorov – vse v ojačevalniku, ki ga navdihuje retro.

»Od zunaj se C 3050 poklanja NAD-ovim na..

Preberite več

EISA Hi-Fi nagrade 2023-2024

EISA (Expert Imaging and Sound Association) je organizacija, ki predstavlja 58 najuglednejših publikacij in spletnih mest za posebne namene iz 29 držav, ki pokrivajo Hi-Fi, video za domači kino, zvok za domači kino, fotografijo, mobilne naprave in avtomobile. 

Vsako leto člani strokovne skupine EISA, vključno z uredniki te publikacije, testirajo zelo široko paleto novih izdelkov s svojega strokovnega področja, preden primerjajo rezultate in glasujejo, da se odločijo za najboljše iz vsake kategorije izdelkov. Za pridobitev nagrade EISA so vsi izdelki podvrženi celovitemu večstopenjskemu postopku ocenjevanja in mnogi še vedno ostanejo ob strani. Ocenjevanje izdelkov EISA se začne v prvih nekaj mesecih leta in traja vse do začetka julija s programom spletnih seminarjev EISA, k..

Preberite več

Spotify dominira na streaming tržišču

Po podatkih poslovnega poročila IMS za leto 2023 Spotify prevladuje nad tržnim deležem v industriji pretakanja glasbe s 30,5-odstotnim deležem. Vendar pa poročilo tudi razkriva, da platforma zaostaja pri svetovnih glasbenih naročnikih, z manj kot tretjino skupnega števila naročnikov po vsem svetu.

Spotify obvladuje tržni delež, je eden od mnogih zanimivih poudarkov, ki jih jeletos objavil IMS (International Music Summit). Toda podatki tudi razkrivajo, da platforma morda zaostaja v smislu globalnih glasbenih naročnikov z močno konkurenco drugih spletnih platform za pretakanje.

Spotify je od svoje uvedbe leta 2008 prehodil dolgo pot. Platforma je uspešno pritegnila milijone uporabn..

Preberite več

QAcoustics 5020 - AVforums ocena

Končni rezultat ocene: 5020 ponuja izjemno novost glede na ceno. Ne samo, da izkazuje zmogljivost, nakazuje tudi pot, kam bodo zvočniki Q Acoustics šli v prihodnje. 

Q Acoustics 5020 je dvosmerni  regalni zvočnik, večji od obeh modelov v seriji 5000. Njegov prihod sam po sebi ni veliko presenečenje, saj se je prej ali slej moral zgoditi. Po izjemnih konceptih 30 in 50 je bilo logično, da bo doseg med tem in serijo 3000 prišel prej ali slej.

Omarica iz MDF-ja uporablja enak postopek pritrditve "P2P" kot drugi modeli, kar pomeni, da je Q Acoustics vedno znova meril resonance in iskal točke resonance. Nato nadaljuje s krepitvijo teh točk, da odpravi morebitno neželeno vedenje. Oblika ohišja se zelo ujema s serijo 3000, z ukrivljenimi robovi in značilnim faktorjem obli..

Preberite več

Aplikacija StreamMagic

StreamMagic je pametna kombinacija strojne in programske opreme, ki je v središču omrežnih predvajalnikov Cambridge Audio in vam omogoča predvajanje digitalne glasbe od koder koli. StreamMagic je že presegel 100.000 uporabnikov.

Modul StreamMagic je v osrčju nagrajenih Cambridge Audio omrežnih avdio predvajalnikov. Ne glede na to, ali poslušate storitve pretakanja, pošiljate skladbe iz svojih mobilnih naprav prek Airplay™ ali Chromecast built-in™ ali samo brskate pogon NAS z mešanico vrst zvočnih datotek od MP3 do DSD, StreamMagic bo pokril vse.

Aplikacija StreamMagic je najboljši nadzor nad vašimi izdelki Cambridge Audio Streaming. Aplikacija StreamMagic, združljiva z Evo 150/75, CXR120/200, CXN (..

Preberite več

KEF LS60 Wireless

Za svoj 60. rojstni dan je KEF predstavil samostojno različico svojega priznanega večnamenskega pretočnega avdio sistema LS50 Wireless II. Ta popolnoma nov brezžični sistem LS60 je sestavljen iz dveh izjemno tankih in elegantnih aktivnih zvočnikov (sama omarica je široka le 13 cm in globoka 32 cm) z že vgrajenim optimiziranim ojačenjem (konfiguracija bi-amp z ločenima ojačevalcema za bas in ostalo). spekter), spremljajoče žične in brezžične povezave ter streamer. Gre pravzaprav za prvo brezžično različico koncepta Single Apparent Source System, ki ga KEF že nekaj časa uspešno in edinstveno uporablja v svojih naprednih modelih, kot je npr. Rezilo, ki zagotavlja kristalno čist zvok z odlično disperzijo. To pomeni, da so vse zvočniške enote medsebojno kalibrirane, usklajene in postavljene ..

Preberite več

KEF R serija - Special Edition

Nova KEF serija R je zdaj na voljo v dveh različicah Special Edition:

  • Indigo Gloss za R3 Meta in
  • Titanium Gloss za R7 Meta.


KEF serija R je zasnovana tako, da je akustično izjemna. Vsak element zasnove je bil natančno uglašen, da zagotavlja več podrobnosti in globlji vpogled ter poustvarja vznemirjenje ob poslušanju izvirne glasbene izvedbe z vsemi čustvi in odtenki, ki so povezani z njo.

Serija R ponuja izbiro talnih zvočnikov, zvočnikov za knjižne police, zvočnikov osrednjega kanala in spremljajočih modelov za domači kino. Vsak ponuja najboljši zvok, ki ga je KEF kadarkoli ponudil v svoji kategoriji, ne glede na dimenzije prostora ali konfiguracijo sistema.

..

Preberite več

Cambridge Audio prodajne uspešnice

Spoznajte prodajne uspešnice Cambridge Audia

Raziščite zbirko nagrajenih uspešnic - od zvočnikov do ojačevalcev, vseh zasnovanih v Londonu z uporabo več kot 50 let avdio izkušenj in znanja.

Čas je, da odkrijete, kaj ste pogrešali.

Cambridge Audio regalni zvočniki Minx 22 imajo majhno  in neopazno obliko, hkrati pa predvajajo še boljši zvok, ki običajno velja za veliko večje, tradicionalne zvočnike. Zvočnik Minx Min22 je idealen za vse, ki želijo kar najboljše ozvočenje, vendar zvočnikov ne želijo videti.

Cambridge Audio predojačevalec Alva Duo omogoča edinstveno glasbeno doživet..

Preberite več

NAD Electronics je najavil svoj novi vodilni pretočni DAC-predojačevalnik Masters M66 BluOS

NAD Electronics je na sejmu High End v Münchnu predstavil pretočni DAC-predojačevalnik Masters M66 BluOS pred začetkom maloprodaje, predvidene v jeseni 2023, po priporočeni maloprodajni ceni 5.999,00 EUR.

M66 je brezkompromisna komponenta, ki je tako napredna, da predstavlja povsem novo kategorijo hi-fi ločil. Vodilna komponenta ponuja vrhunske zmogljivosti, kot so pretakanje glasbe v visoki ločljivosti BluOS, Dirac Live Room Correction, Dirac Live Bass Control in štirje neodvisni nizkotonski izhodi, prvi za dvokanalni predojačevalnik. Poleg avdiofilskega DAC in omrežnega pretakalnika, ki temelji na priznani večsobni glasbeni platformi BluOS, ima M66 široko paleto vhodov, vključno z MM/MC fono in HDMI eARC. M66 ima tudi Dirac Live Room Correction in Dirac Live Bass Control,..

Preberite več

Tags NAD NAD M66

Razprava o Cambridge Audio platformi StreamMagic

V začetku leta 2023 so pri Cambridge Audiu obljubili, da se bodo približali svojim poslušalcem. Prepričano so, da je prispevek uporabnikov za njih ključnega pomena, zato želijo, da imamo uporabniki večjo vlogo pri razvoju izdelkov in storitev.

Preverite nekaj odlomkov iz spletnega seminarja, kjer so uporabniki lahko postavili pereča vprašanja o platformi StreamMagic.

StreamMagic je kombinacija strojne in programske opreme, ki je v središču naših omrežnih avdio predvajalnikov (kot so Evo, CXN V2 in Edge NQ) in vam omogoča predvajanje digitalne glasbe od koder koli prek aplikacije StreamMagic.

Cambridge Audio programski inženirji Chris, David in Jonathan ter direktor raziskav in razvoja Mat..

Preberite več

Prihranite 300€

Prihranite 300€ pri izbranih brezžičnih zvočnikih v spomladanski akciji (4.4.2023 - 3.5.2023)!

Če želite začeti svojo KEF pot ali dopolniti sistem zvočnikov v vašem domu, je zdaj pravi čas. Izkoristite 300 € popusta na LSX II in LS50 Wireless II.

KEF LSX II
Ta večnamenski sistem zvočnikov zagotavlja uravnotežen zvok v višji ločljivosti s celovito povezljivostjo. Preprosto pretakajte karkoli ali nemoteno povežite LSX II s svojim prenosnikom ali televizorjem.

KEF LSX II v naši ponudbi ...

KEF LS50 Wireless II
Ta popolnoma aktivni brezžični zvočnik ponuja prvinski zvok, odlično uporabnost in visoko zmogljivo brezžično zmogljivost.

Preberite več

CX2 serija - omejena izdaja v črni barvi

Popolnoma nov videz, enak odličen zvok
Serija CX je vedno pomenila korak naprej v zvočni zmogljivosti. To potrjujejo številne nagrade z vsega sveta. Zdaj lahko za omejen čas dobite ta zvok v novi, popolnoma črni zasnovi. 

CX Black Edition je izbira: izbira mat črne namesto lunarno sive, izbira minimalističnega dizajna črnih komponent CX serije ali izbira dopolnitve obstoječe črne hi-fi opreme z delom zvočne odličnosti CX.

Vsak model CX Black Edition je omejen na 1000 kosov po vsem svetu – tako da, če želite enega ali celo celoten komplet, raje pohitite z odločitvijo. To je ponudba, ki se izvaja izključno po principu "kdor prvi pride, prvi melje". In v skladu s posebnimi izdajami ima vsaka enota potrdilo o pristnosti.

V jeklenem ohišju z mat črno anodizirano..

Preberite več

Cambridge Audio najavlja dva nova mrežna predvajalnika

Pod pokrovom sta enaka na ravni komponent in povezljivosti, razlikujeta se v velikosti ohišja.
Oba imata široko paleto možnosti pretakanja, vključno z AirPlay 2, Google Chromecast in Bluetooth 5.0.
Lastniški pretočni modul StreamMagic prav tako leži v središčih obeh enot. To je tehnologija (in spremljajoča aplikacija) družbe Cambridge Audio, ki deluje kot nadzorni center za pretakanje iz vašega pametnega telefona. Deluje popolnoma enako kot na Cambridge Audio CXN (V2) s petimi zvezdicami (tudi večkratni dobitnik nagrade What Hi-Fi?), kar ni nič slabega.
Oba nova modela imata v notranjosti isti DAC ESS Sabre ES9033Q, ki jima omogoča pretakanje zvočnih datotek visoke ločljivosti do datotek 32-bit/768kHz PCM in DSD512. Podpora za pretakanje za Spotify Connect, Tidal in Qobuz je vk..

Preberite več