KEF napoveduje brezžični HiFi sistem LSX II

KEF je razkril, da je nadgradnja za njegov brezžični HiFi sistem LSX na poti z novim in izboljšanim LSX II, ki z dvema zvočnikoma ponuja še boljšo tridimenzionalno zvočno kuliso.

Novost temelji na originalnih zvočnikih LSX, ki so bili predstavljeni pred nekaj leti, s tem da LSX II vključuje KEF-ovo brezžično platformo W2, kot je razvidno iz impresivnega sistema LS50 Wireless II za ustvarjanje popolnega vsestranskega paketa. Kljub imenu je LSX II opremljen tudi s solidnim seznamom žičnih povezav, da je ta sistem združljiv s široko paleto naprav, pa tudi z vašimi običajnimi storitvami pretakanja.

Skupna izhodna moč je 200 W. Vsak zvočnik se ponaša z namenskim ojačevalcem za visokotonec (30 W) in nizkotonec (70 W), skupaj z novo namensko različico KEF-ovega niza gonilnikov Uni-Q 11. generacije v središču. Po navedbah podjetja, "oblika z visokotoncem, nameščenim v "natančnem akustičnem središču" nizkotonca, ki pomaga poustvariti naraven zvok odpravlja tradicionalno, majhno 'sladko točko' in namesto tega zagotavlja natančen, nedotaknjen zvok vsem poslušalcem." LSX II ima tudi mehanizem Music Integrity Engine, kot ga vidimo pri njegovem predhodniku, ki je optimiziran za gonilnik Uni-Q za izboljšanje jasnosti in natančnosti.

Z aplikacijo KEF Connect lahko pretakate številne običajne aplikacije, vključno z Amazon Music, Qobuz, Tidal in Deezer, Apple AirPlay 2 in Google Chromecast, skupaj z Bluetoothom, kar še bolj odpre vaš nabor združljivih virov. LSX II je tudi pripravljen za Roon in lahko podpira datoteke do 24-bit / 384 kHz (PCM) DSD in popolno upodabljanje MQA. Sistem mešanici doda HDMI ARC, USB-C in analogne povezave za bolj fizično povezavo do vašega televizorja, gramofona ali CD-predvajalnika, na voljo pa so tudi namenska vrata za globokotonec za vaš KEF-u prijazen bas predvajalnik.

Aplikacija KEF Connect pokriva vse glavne nastavitve in možnosti nadzora s sobnim EQ DSP, ki pomaga natančno prilagoditi sistem, da bo ustrezal prostoru in/ali vašim osebnim željam (vključno z združljivim globokotoncem). Če niste zares prepričani, kaj želite, vas bo 'Normal mode' pomagal voditi skozi vse, kar morate vedeti. Obstaja tudi možnost, da izberete svoj želeni zvočni vir, da LSX II zaživi, ko ga vklopite.

Z oblikovne perspektive LSX II ohranja približno enak videz starejših zvočnikov LSX in ponovno prihaja z dovoljenjem oblikovalca Michaela Younga. Izbirate lahko med petimi zaključki, vključno z dizajnom Soundwave Terencea Conrana, ki smo ga videli dodanega prvotni liniji LSX. Vaše druge možnosti so mat mineralno bela, lava rdeča z visokim sijajem ter ogljikovo črna in kobaltno modra, ki so opremljene s tkanino, ki jo dobavlja Kvadrat, ovita okoli zunanjega okvirja za značilen videz in občutek.

Zvočnike si lahko ogledate tudi na naši strani