Great British Sound - zgodovina

Odkar smo leta 1968 na tržišče uvedli našo ikono Cambridge Audio ojačevalec P40, imamo jasen cilj: izdelovati avdio naprave, ki proizvajajo resnično izviren, čisti in naraven zvok.
Nič ni dodano in nič ni izpuščeno.

Leta 1968 je skupina nadarjenih diplomantov v Cambridgeu v Angliji ustanovila visokotehnološko podjetje za raziskave in razvoj ter izdelavo prototipov. To je bilo rojstvo Cambridge Audia. V šestdesetih letih so se hkrati zgodile tri stvari: britanski bendi so uživali v izjemnih uspehih po vsem svetu, britanski snemalni studiji so prevzeli vodilno vlogo v tehnološkem svetu in britanski proizvajalci pa so začeli proizvajati najboljšo hi-fi opremo na svetu.

Anglija si je na vseh treh področjih ustvarila ime! Snemalni studiji in proizvajalci so bili tisti, ki so začeli razvijati sisteme, ki bi lahko snemali in predvajali glasbo čim bolj naravno.  Sčasoma je ta zvok postal nedvomno "britanski".

Kaj "British Sound" pomeni vam?
Zagotovo bi dobili na tisoče različnih in osebnih odgovorov.
Za nekatere je "britanski zvok" glasba šestdesetih let, ko so Beatles vodili britansko "invazijo" in "osvojili" Združene države. Ali morda, kot je Britpop vladal radijskim valovom in so se Oasis in Blur borili za glasbeno prevlado. Lahko bi bila celo punk revolucija v Londonu, ko so vsi - Sex Pistols, The Damned in The Clash dvomili v Status quo.
Sami odlični odgovori.

Za nas, Cambridge Audio, "British Sound" predstavlja avdio v svoji najčistejši obliki. Čisto, originalno predstavo, ki so jo imeli glasbeniki v mislih, ko so prvič priključili svoje naprave v snemalni studio.  Če se izrazimo drugače: mi se z zvokom sploh ne želimo igrati, kar sploh ni preprosto doseči. In v zadnjih 50 letih se je odvil postopen, usklajen proces, v katerem so sodelovali tako glasbeniki kot inženirji in hi-fi proizvajalci.

Ponudbo hi-fi Cambridge Audio najdete tudi pri nas: DacMagic, Azur serija, Topaz serija, CP serija, najnovejše Cambridge Audio CX serija ...